‘Majku je silovao kolega i ostala je trudna. Sve sam čuo sa stepenica i sad me muči samo jedno’

Uncategorized

Muškarca muči treba li ispričati svojim sestrama sve što zna o polubratu – činjenici da se javio njihovoj majci te da želi s njom razgovarati te da je njihova majka silovana kao tinejdžerica

“Tajnu čuvam dugih 30 godina i sada želim da moje sestre saznaju istinu”, rekao je zabrinuti mladić koji se za pomoć obratio Deidre Sanders, savjetnici portala The Sun.

On ima 40 godina, a njegove sestre blizanke 36. Imao je svega deset godina kada je čuo roditelje kako razgovaraju o događaju. Sjedeći na vrhu stepenica i slušajući razgovor svojih roditelja, čuo je majku kako govori:

“Trudila sam se godinama zaboraviti napad i svu bol koju mi je prouzročio. Sada se to dijete želi upoznati sa mnom. Ne dolazi u obzir.”

Kako je bivao stariji, povezao je “kockice” i došao do zaključka da mu je majka silovana i sada to dijete koje je rodila želi stupiti u kontakt s njom.

Treba li reći sestrama?

“Godinama nisam razmišljao o tome. Nikomu to nikada nisam rekao”, kazao je muškarac. Prošli mjesec posjetio je majku u domu za starije osobe, njegova majka se inače bori s demencijom pa ga je jednom prilikom pri posjetu zamijenila za oca koji je preminuo prije tri godine.

Sin je opet želio stupiti u kontakt s njom, prije nego što bude prekasno. S obzirom na to da njegova majka nije jasno razlučila s kime razgovara (zbog demencije), muškarac je iskoristio priliku i počeo joj postavljati pitanja.

Njegova majka je ostala trudna čim je završila školu, a otac je bio njezin kolega iz škole. Dijete su dali na posvajanje. Kada ju je pitao želi li ga ikad vidjeti, odgovorila mu je: “Ne, ali osjećam se loše zbog toga. Nije mi ništa loše napravio.”

Čitatelja muči treba li sve to reći svojim sestrama. Deidre mu je odgovorila kako bi sestrama trebao reći sve što zna o tome jer je to jedino pošteno.

“Bile bi povrijeđene kada bi doznale istinu i pritom još činjenicu da ti sve znaš o tome, a da si godinama šutio. Ovakvu tajnu je teško nositi na duši”, zaključila je savjetnica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *