VIDEO: Uznemirujuće: Četiri osobe ubijene u napadu

GLOBUS

Najmanje četiri osobe ubijene su u pucnjavi koja se večeras dogodila u mjestu Bnei Brak, predgrađu Tel Aviva.

Prema pisanju izraelskih medija, pucnjava je prijavljena večeras oko 20 sati gdje je jedna osoba pronađena ubijena u automobilu. Također, policijski službenici u pronašli još dvije osobe koje su ubijene na obližnjem trotoaru.

Posljednja osoba koja je bila žrtva večerašnjeg napada pronađena je nekoliko ulica dalje.

“Peta žrtva napada bio je policijski službenik. On je prebačen u bolnicu Beilinson i trenutno se nalazi u kritično stanju”, piše Jerusalem Post.

Također, izraelski mediji navode kako je ubica navodno vozio motor, a policijski službenici su ga ubili nekoliko ulica dalje od mjesta napada.

“Terorista je imao 27 godina i dolazi iz sela Ya’bad koje se nalazi na sjeveru Zapadne obale. On je u prošlosti bio u zatvoru pola godine i radio je na crno na gradilištu u Bnei Braku”, pišu mediji u ovoj državi.

Policija i sigurnosne službe Izraela još uvijek nisu potvrdile informacije o identitetu napadača.

Izraelski premijer Naftali Bennett najavio je kako će u 22 sata održati vanredni sastanak s ministrom odbrane i šefom Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) tokom kojeg će se izvršiti procjena aktuelne sigurnosne situacije.

Ovo je ujedno treći napad ovakve vrste u Izraelu u posljednjih nekoliko dana. U napadu u Haderi u nedjelju, jedan od napadača je ubio dvije osobe, a prošlog četvrta u terorističkom napadu u Beershebi stradale su četiri osobe.

“Jedanaest žrtava terora u jednoj sedmici ujedno je i najveći broj žrtava još od 2006. godine kada je u napadu na autobus u Tel Avivu ubijeno 11 Izraelaca”, piše The Times of Israel.

(Izvor: Klix.ba)

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *