GLOBUS

Rusi otkrili koju bolest ima Putin? Doktor mu je išao 35 puta, zna se za što je specijaliziran…

  • 2 Aprila, 2022
  • 0

Project je također istaknuo da je Putin pet puta iznenada nestajao zbog medicinskih problema Da Vladimira Putina, predsjednika Rusije u stopu prati specijalist za rak štitnjače, objavio je Daily

Rusi otkrili koju bolest ima Putin? Doktor mu je išao 35 puta, zna se za što je specijaliziran…

Project je također istaknuo da je Putin pet puta iznenada nestajao zbog medicinskih problema

Da Vladimira Putina, predsjednika Rusije u stopu prati specijalist za rak štitnjače, objavio je Daily Mail.

Navode naime kako ga je u njegovoj rezidenciji u Sočiju posjetio 35 puta, a priču je, kažu, otkrio ruski nezavisni medij, sada zabranjen u toj zemlji, Project.

Pozivajući se na spomenuti Project, tvrde i da Putina na putovanjima redovito prate više liječnika pa čak i neurokirurg. Naveli su i kako ga se nekoć liječilo sterodidima, a kako otkriva ovaj medij, ruski se predsjednik navodno 2020. godine susreo s voditeljem Nacionalnog medicinskog istraživačkog centra za endokrinologiju inače nadređenom njegove najstarije kćeri.

Britanski medij pak kaže da se među liječnicima često šuškalo o Putinovom zdravstvenom stanju, a posebno je došao u fokus nakon napada na Ukrajinu. Podsjetimo, brojni su mediji pa i političari pa tako i recimo predsjednik Francuske, Emmanuel Macron, naveli kako se ruski predsjednik čudno ponaša.

U međuvremenu se u javnosti pojavila i priča o tome kako se ruski predsjednik strašno boji bolesti COVID-19 te se u nekoliko navrata izolirao, od onih koji su se susretali s njim tražio da se prije sastanka izoliraju, ali i testiraju. Project je također istaknuo da je Putin pet puta iznenada nestajao zbog medicinskih problema.

Objavili su tako da je otorinolaringolog Igor Esakov čak u 38 navrata posjetio ruskog predsjednika i ukupno s njim proveo 152 dana. Kirurg onkolog, dr. Selivanov kažu, s Putinom je proveo 166 dana, a kirurg koji se jednom specijalizirao za otorinolaringologiju, Alexey Shcheglov s ruskom je predsjednikom proveo najviše vremena, čak 282 dana kroz 59 susreta. Ruski medij piše da ga upravo Shcheglov toliko prati u stopu je čak i na grupnim fotografijama predsjednika i njegovog tima.

Naposljetku, Kremlj je demantirao tvrdnje da je Putin bolovao od raka, a to su učinili već nekoliko puta. Preko ruske Pravde, glasnogovornik Dmitrij Peskov navodi kako priče o raku štitnjače nisu istinite, kao ni izvještaji da je ruski predsjednik podvrgnut operacijama. Sve je nazvao fikcijom i lažima.