NY Times: ‘Snimka na kojoj ukrajinski vojnici ubijaju ruske zarobljenike je autentična’

GLOBUS

Video prikazuje kako skupina ukrajinskih vojnika ubija zarobljene ruske vojnike u selu zapadno od Kijeva

Društvenim mrežama proširio se ovaj tjedan video na kojem navodno skupina ukrajinskih vojnika u mjestu nedaleko od Kijeva ubija zarobljene pripadnike ruske vojske.

Autentičnost videa je u srijedu potvrdio The New York Times.

– Gledaj, još je živ – rekao je jedan ukrajinski vojnik.

– Još uvijek je živ. Snimi ove okupatore. Gledaj, još je živ. Jedva diše – govori muškarac dok se na snimci vidi ruski vojnik s jaknom navučenom preko glave.

Kako je vidljivo na snimci, ranjeni ruski vojnik disao je, a potom je muškarac ponovno pucao u njega nekoliko puta, nakon čega ruski vojnik prestaje se micati.

Na cesti su ležala još tri ruska vojnika u lokvi krvi, jedan je imao ranu na glavi, a ruke su mu bile svezane iza leđa. Svi su nosili uniforme, a trojica su imala i bijelu traku na rukavu koju nose ruske snage u Ukrajini, piše The New York Times.

Vojnici leže na cesti nekoliko metara od borbenog vozila pješaštva koje koriste ruske zračne jedinice, dok se dalje niz cestu vide i druga uništena vozila.

Snimka je navodno nastala na ili oko 30. ožujka na cesti sjeverno od sela Dmitrivke, desetak kilometara jugozapadno od Buče.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *