SRĐAN ĐOKOVIĆ UNIŠTEN: “Razdvojili smo se”

Uncategorized

Otac našeg najboljeg tenisera Srđan Đoković dao je opširan intervju u kojem je govorio o vrednosti porodice, dece, vere i bezgraničnoj ljubavi prema otadžbini.

Đoković je u intervjuu za “Forever Friends” Fondaciju govorio o Srbiji i Crnoj Gori kao jednoj državi, Srbima i Crnogorcima kao jednom narodu, Kosovu i Metohiji kao genu srpskog bića…

Novakovog oca zbunjuje reč “izdajnik”, etiketiranje ljudi, Srba iz Crne Gore, pa je odlučio da otkrije jedanu situaciju iz privatnog života.

– To je ono što i mene zbunjuje i dan danas. I moji su, i otac i majka, iz srpskih plemena iz Crne Gore, i moje mišljenje je isto – ista zemlja, isti narod, isti tim, apsolutno isti… Oni koji su rođeni na teritoriji Crne Gore su Crnogorci, Srbi Crnogorci, kao što su oni koji su rođeni na teritoriji Šumadije, Šumadinci. Ili oni koji su rođeni u Krajini Krajišnici, ali to su sve Srbi, i srpskog roda. I svi oni koji misle drugačije, sa njima nešto nije u redu. Ionako nas ima malo, da ne kažem nedovoljno, i uništeni smo ovom neslogom i tim razdvajanjem. To je strašno, moramo da prestanemo pod hitno, mi smo isti narod, ali ne bratski, jer to je isti narod, to bre izmišljaju, pričaju gluposti… Ja to tako mislim i osećam. Evo na primer, kad je Novak odlučio da se ženi, i zove me iz inostranstva, kaže, “tata, ženim se na leto, i svadba će biti na Svetom Stefanu”. Ja kažem, zašto na svetom Stefanu, tvoj rodni grad je Beograd. On kaže “molim?, pa ti mene čitav život učiš da je to jedna zemlja i jedan narod”. Novak, on je tako odrastao, u takvom okruženju i sa takvim znanjem, da smo jedna zemlja i jedan narod. Kad sam spustio slušalicu nisam znao gde se nalazim od sreće posle danima. Jer je to izrekao moj sin, i to je tako, i ko misli drugačije sa njim nešto nije u redu. Nije normalno.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *