Uncategorized

Bili su prijatelji, sudbina je htjela da ZAJEDNO IZGINU” Porodica i prijatelji u šoku nakon stravične nesreće u kojoj su poginula tri mladića

  • 1 Aprila, 2022
  • 0

Strahota! Taj prizor na putu je bio… Uh… Ispali su iz automobila, od tih kola nema ništa, ništa nije ostalo, kakav je to udarac bio i koliko su

Bili su prijatelji, sudbina je htjela da ZAJEDNO IZGINU” Porodica i prijatelji u šoku nakon stravične nesreće u kojoj su poginula tri mladića

Strahota! Taj prizor na putu je bio… Uh… Ispali su iz automobila, od tih kola nema ništa, ništa nije ostalo, kakav je to udarac bio i koliko su brzo ušli.”

Ovim riječima je sagovornica Blica opisala prizor na putu Šabac-Obrenovac, gdje su u srijedu oko 22.30 u Trbušcu, kod Vladimirca u stravičnoj saobraćajnoj nesreći poginuli Danijel Čokanović (35) iz Prova, Siniša Banić (26) i Damjan Šumanac (20) iz Zvezda.

“Pežo”, kojim je upravljao Danijel Čokanović, a koji se kretao iz pravca Obrenovca, sudario se direktno sa “audijem” koji je išao iz pravca Šapca, za čijim je volanom bio N. B. iz Beograda. Od posljedice udarca na licu mjesta su stradali Siniša Banić i Danijel Čokanović, a Damjan Šumanac je prevezen u bolnicu u kritičnom stanju, gdje je, uprkos borbi ljekara da ga spase, preminuo u ranim jutarnjim časovima.

– Primlјen je u veoma teškom stanju, bez svijesti. Imao je frakture ekstremiteta, kontuziju pluća i hematomima na mozgu. Smešten je u jedinicu intenzivne njege, reanimiran je, intubiran, ali je nažalost podlegao teškim povredama – rečeno je u šabačkoj bolnici.

Vozač “audija” je zadobio teške povrede i nakon što mu je ukazana pomoć na licu mjesta prevezen je u Beograd na bolničko liječenje.

Automobil kojim je upravljao Čokanović se, prema prvim rezultatima istrage, kretao velikom brzinom.

– Išli su veoma brzo i prilikom sudara su, od siline udarca, ispali iz automobila – rekao je izvor Blica upoznat sa slučajem.

Vijest o tragediji se iste večeri pronijela mačvanskim krajem.

– Još u srijedu uveče je počelo da se priča o toj nesreći prokletoj, o tome kako su izginuli, odmah se čulo – započinje priču za Blic mještanka Zvezda i opisuje kako je nesreća, prema pričama koje su stigle do nje, izgledala:

– Strahota! Taj prizor na putu je bio… Uh! Ispali su iz automobila, od tih kola nema ništa, ništa nije ostalo, kakav je to udarac bio i koliko su brzo išli.”

– To su bili dobri momci, ali eto, nesrećna ih je sudbina povukla da sva trojica sjednu tu noć u automobil i da zajedno izginu – navodi ona.

Mještani Zvezda potvrđuju njene riječi o stradalim.

– Stvarno jesu bili dobri momci, zaista… Ovo je velika tuga, tragedija! – kaže sagovornik.

Njihovim roditeljima, kažu, ne mogu ni da zamisle kako je, ali najviše žale zbog dvojoce Sinišinih malih sinova, koji oca neće ni upamtiti.

– Siniša je bio oženjen, ima dvoje male djece, dva sina, čini mi se, zamislite tu tragediju, niti će da ih vidi kako rastu, niti će oni njega da zapamte, ostali su siročići… Užas! – kaže sagovornica i nastavlja:

– Druga dvojica nisu bila oženjena. Nisu ni stigli da se ožene, da osnuju porodice, da ostave nekoga za sobom. Tužni i jadni ti roditelji što su to dočekali.

Porodice mladića iz Zvezda, kaže, poznaje, ali strijepi od susreta sa njima.

– Šta da im kažem, šta da kažem majci koja je ostala bez djeteta?! – zaključuje ona.

Rođaci stradalog Damjana nisu smogli snage da išta kažu za medije.

– Svima nam je teško, ovo je ragedija i tuga i ja ne bih o tome da govorim, niti mogu – rekla je rođaka.