Ukrajinci upravo objavili bombastičnu vijest, širi se snimka: “Predsjedniče, uspjeli smo!”

GLOBUS

Ako ova informacija bude potvrđena, to bi značilo da ukrajinska protuofenziva ima sve veći uspjeh u potiskivanju ruskih snaga.

Ukrajinski vojnici koji brane grad Harkiv došli su do državne granice s Rusijom, rekao je u ponedjeljak pokrajinski guverner Oleh Sinegubov. On je svoju tvrdnju iznio na komunikacijskoj platformi Telegram. Tvrdnju još uvijek nije moguće potvrditi i nije jasno koliko je vojnika došlo do ruske granice ni gdje točno.

Ukrajinsko ministarstvo obrane je objavilo videosnimku koja navodno prikazuje niz vojnika iz teritorijalne obrane na neodređenoj lokaciji na granici.

“Stigli smo, ovdje smo”, govori jedan od vojnika. CNN piše da je mala grupa vojnika koju snimka prikazuje poručila i: “Predsjedniče, uspjeli smo!”

Ukrajinska vojska objavila je u u ponedjeljak da “neprijatelj svoje glavne napore usmjerava na sprječavanje napretka naših trupa” u smjeru granice.

Ako ova informacija bude potvrđena, to bi značilo da ukrajinska protuofenziva ima sve veći uspjeh u potiskivanju ruskih snaga na sjeveroistoku nakon što su zapadne vojne agencije rekle da je ofenziva Moskve u regiji Donbasa zastala.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *