OSTAĆETE U ŠOKU KADA VIDITE DANAS LEGIJINU SUPRUGU: Uzeo je NJENO PREZIME, izazivala je STRAH i PLENILA LEPOTOM!

MAGAZIN

Nekadašnji komandant rasformirane jedinice Crvenih beretki Legija, osuđen za ubistvo premijera Zorana Đinđića, rođen je 15. marta 1968. u Beogradu kao Milorad Ulemek od oca Milana, podoficira JNA, i majke Natalije, domaćice, poreklom iz sela Pecka na Kordunu u Hrvatskoj.

Maja Luković, prva žena Milorada Ulemeka Legije, rođena je u Kanadi, gde se preselila posle kraha braka sa Legijom, s kojim ima ćerku. Tamo je čak pomalo i glumila u pozorištu i bila aktivna i u srpskoj zajednici u Kanadi. Učestvovala je i u organizovanju raznih druženja za naše ljude koji tamo žive, pa je jednom recitovala i stihove za Dan zaljubljenih što su zabeležile i Novine iz Toronta koje izlaze na srpskom jeziku.

Legija i Maja Luković upoznali su se u Erdutu 1992. godine, prema podacima koji se mogu pročitati, a venčali su se dve godine kasnije. Kumovi su im bili Željko Ražnatović Arkan i prijateljica.

– Milorada sam upoznala u Erdutu 1992. godine, kada sam kao novinar kanadske televizije došla da izveštavam o događajima u Jugoslaviji. Ljubav između nas je naprosto buknula. Bilo je to ljubavno ludilo, svi su znali koliko se Milorad i ja volimo. Venčali smo se 1994. Kumovi su bili moja prijateljica Sandra i Željko Ražnatović Arkan – izjavila je Maja Luković 2004. godine, prenose mediji godinama unazad.

Maja Luković

– Kada sam ušla u sedmi mesec trudnoće, Milorad mi je naredio da idem u Toronto da se porodim. Kad je Nikolija rođena, krajem 1998, zvao je po pet puta dnevno i govorio: “Ljubavi, ljubavi, kako ste mi?”. Međutim, dve nedelje posle ćerkinog rođenja poručio mi je da ne želi više da ima porodicu. Žao mi je što je dobar čovek Milorad Luković postao loš čovek Milorad Luković. Takvog, dobrog Milorada ja ću uvek voleti, ali tog Legiju uopšte ne poznajem – rekla je u jednom intervjuu Maja.

Međutim, ono što je neobično jeste da je Ulemek po venčanju odmah uzeo Majino prezime Luković, koje je vratio posle razvoda sa njom.

Tek nekoliko muškaraca tokom godine odluči se da, kada sklopi brak sa suprugom, umesto svog, uzme ženino prezime. Razlozi su uglavnom praktični, a iako je broj onih koji se na to reše mali, smatra se da je to, ipak, napredak.

– Ne dešava se često da muškarci preuzmu ženino prezime, mada je ovih dana već bilo dva slučaja. Običaj je da žena uzme muževljevo prezime, a muškarci menjaju svoje samo iz nekih drugih, praktičnih razloga. Ipak, iako se sve češće događa, nije uobičajeno – kaže Snežana Lakčević, šef odseka Zvezdara, u Sektoru za lična stanja građana, vođenje matičnih knjiga i izbornih prava grada Beograda.

Muškarci će svoje prezime promeniti tek ukoliko im to predstavlja olakšanje zbog papirologije ili ukoliko, primera radi, zajedno sa svojom ženom poseduje firmu.

Praksa pokazuje da će muškarac posegnuti za ženinim prezimenom i ukoliko je njena familija imućnija. Neki muškarci, sa druge strane, na ovaj način pokušavaju da “prevare” zakon, nadajući se da će promenom prezimena izbeći neku zakonsku obavezu. Međutim, to im skoro nikad ne uspeva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *