Putin u očaju pozvao na bojište pretilog umirovljenog generala: ‘Ruča pet puta dnevno i uz svaki obrok strusi litru votke’

GLOBUS

‘Putin je poput mafijaškog šefa. Ako umirovljeni general dobije od njega poruku da ga ”majčica Rusija’ treba, nema puno razmišljanja’, kaže jedan britanski obavještajac

Suočen s nedostatkom zapovjednog kadra na ratištu u Ukrajini, ruski predsjednik Vladimir Putin poslao je ondje i 67-godišnjeg generala Pavela, kojega je povukao iz mirovine. Ruski despot sada vadi visoke časnike “s dna kace” i oslanja se na generala Pavela kojemu se podređeni rugaju iza leđa da dnevno ruča pet puta i uz svaki obrok strusi litru votke, piše The Sun.

Uživao u mirovini dok mu nije stigao poziv

Pavel je navodno zadužen za specijalne snage u istočnoj Ukrajini nakon što je bivši zapovjednik tih potrojbi teško ranjen u topničkom napadu. General Pavel veteran je rata u Afganistanu 1980-ih i ima više od četiri desetljeća vojnog iskustva. Prije 25 godina postao je zapovjednik elitnih trupa, a u mirovinu je otišao prije pet godina.

Otada je mirno živio u jednom moskovskom predgrađu dok mu prije mjesec dana nje naređeno da se vrati u vojsku. The Sun piše da je pretili Pavel toliko krupan da mu se posebno moralo izrađivati uniformu.

‘Kad Putin pozove, nema puno razmišljanja’

“Većina njegovih najboljih visokih časnika ubijena je ili ranjena u borbama u Ukrajini pa Putin pribjegava slanju drugorazrednih časnika na bojište. On sada dovlači generale iz mirovine, a jedan od njih je i general Pavel”, kazao je jedan britanski obavještajac.

“Putin je poput mafijaškog šefa kojemu nitko ne može odbiti poslušnost. Ako umirovljeni general dobije poruku od Putina da ga ”majčica Rusija treba”, nema puno razmišljanja”, dodao je isti izvor.

Navodno je od početka rata u Ukrajini ondje poginulo čak devet ruskih generala i 55 pukovnika. Smatra se da je Rusija izgubila čak 50.000 ljudi od početka invazije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *