SLUČAJ PROGLAŠEN NAJTEŽIM ZLOSTAVLJANJEM NA SVETU: Otac je vezivao u podrumu! Sa 13 godina je nosila PELENE i skakutala kao ZEC

MAGAZIN

Punih 12 godina, Džini Vajli je otac držao zatočenu u spavaćoj sobi kuće u Kaliforniji. Kada su je pronašli radnici socijalne službe, držala je ruke ispred sebe i skakutala je kao zec.

Iako je bila trinaestogodišnjakinja, imala je mentalnu starost malog deteta, i nakon temeljnih pregleda stručnjaci su izjavili da je to najteži slučaj zlostavljanja dece sa kojim su se do tada susreli.

Ona je razumela samo svoje ime i dve fraze – “stop” i “ne više”. Bila je nenormalno bleda i neuhranjena, i nosila je pelene. Noći je provodila na žičanom krevetu, a hranili su je samo tečnošću.

Devojčica je bila nema i nije mogla da žvaće, već je držala hranu u ustima sve dok nije mogla da je proguta uz pomoć pljuvačke. Bez obzira na to gde se nalazila, neprestano je pljuvala i njuškala sve oko sebe.

Džini se povremeno i intimno dodirivala bez obzira na to ko se nalazi u blizini, i uprkos tome što se uzrujala i ljutila, nikada nije plakala.

Slučaj “divljeg deteta” postao je poznat svetu kao jedan od najstrašnijih primera zlostavljanja i zanemarivanja dece ikada otkrivenih u Sjedinjenim Državama.

Njen otac Klark Vajli je sumnjao da je mentalno hendikepirana. Bio je to čovek koji je voleo sve da kontroliše, mrzeo je buku i nije želeo da ima decu. Klark je režao i lajao na svoju ćerku kao pas, a kada bi napravila buku, tukao ju je štapom.

Džini je spasena 1970. godine, a istražitelji su otkrili da Klark nije uopšte pričao sa ćerkom, a isto je naredio i supruzi Ireni i sinu Džonu.

Irena, uplašena i slabovida, napokon je 1970. pobegla iz kuće užasa. Zbog katarakte, greškom je ušla u pogrešnu kancelariju za socijalni rad tražeći invalidsku penziju, a socijalni radnik je tad uočio Džini.

Stajala je nestabilno na nogama, trzali su joj se udovi i držala je ruke ispred tela kao zec. Tada je otkrivena užasna sudbina ove devojčice.

otmica, zlostavljanje, oteta žena

Klark Vajli optužen je za zanemarivanje deteta, ali se ubio na dan suđenja. Ostavio je poruku sledeće sadržine: “Svet nikada neće razumeti”. Ova priča proširila se celim svetom, a snimljen je i dokumentarni film “Tajna divljeg deteta” koji je osvojio nagradu Emi.

Nakon dugog boravka u bolnici, devojčica je prošla kroz niz hraniteljskih porodica, a stručnjaci su nastavili da prate njen rast i ponašanje. Te porodice su je maltretirale i zlostavljale. U jednoj od njih su je surovo kažnjavali zbog povraćanja, pa je razvila strah od otvaranja usta i ponovo prestala da govori.

Tokom 2016. godine pojavila se informacija da Džini živi u državnoj ustanovi za negu. Danas nije poznato gde se nalazi.

(Kurir.rs)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *