Dramatični snimci i fotografije sa obale Jadrana, ljude evakuiraju brodovima: ‘Pakao je, ne znamo gdje ćemo prije’

Uncategorized

Prijepodne je kod Zatona u Hrvatskoj izbio veliki požar koji se nošen pojačanim sjeverozapadnim vjetrom širi prema tom mjestu i Raslini.

Zadnji podaci govore da je požar došao do kuća. Jak vjetar otežava gašenje požara stoga su poslane i dodatne snage iz Splitsko-dalmatinske županije sa 20 vatrogasaca i 7 vozila te pripadnici Državne vatrogasne intervencijske jedinice Split, saopćili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Foto: Šibenik.in / Požar u Dalmaciji

“Imamo požarno ludilo, imamo više fronti, trenutno nam je probio požar od onog dijela gdje je bio prije sat vremena, sad se dva kilometra probio prema mjestu Zaton. Dajemo sve od sebe u ovom trenutku. Idemo od kuće do kuće i pokušavamo napraviti što se da napraviti”, rekao je Darko Dukić”, kazao je za sibenik.hr Darko Dukić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije.

Kako javlja Šibenik IN, u tijeku je evakuacija stanovnika Rasline i Zatona morskim putem prema Bilicama. Uključili su se stanovnici s brzim gumenim brodovima. Na stranici Općine Bilice pozivaju stanovnike Bilica da prime ljude u kuće.

Foto: Šibenik.in / Požar u Dalmaciji

“Informacije o evakuaciji stanovništva za sad nemamo. Na terenu je stotinjak vatrogasaca iz šibensko kninske, a u pripravnost su stavljeni i vatrogasci iz splitsko dalmatinske, karlovačke, primorsko-goranske i ličko senjske županije.

Foto: Šibenik.in / Požar u Dalmaciji

Puše jaka tramuntana koja definitivno otežava gašenje. Prema prvim informacijama neki objekti su nagorjeli u požaru”, kažu iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Najkritičnije je prema Raslini. U gašenju sudjeluju i kanaderi, a gašenje otežava jak vjetar.

Foto: Šibenik.in / Požar u Dalmaciji

“Pakao je, ne znamo gdje ćemo prije. Kažu da i neke kuće gore tako da sad idemo vidjeti tamo”, kratko je rekao Boris Dukić, zapovjednik zatonskog DVD-a.


 

Izvor: Radiosarajevo.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *