Dostavljač pizze uletio u požar u kući i spasio petero djece: Prihvatio sam da ću vjerovsatno umrijeti

GLOBUS

Nicholas Bostic, 25-godišnji dostavljač pizze, vozio se pored kuće u gradu Lafayetteu u ponedjeljak oko 0.30 kada je vidio da dvokatnica gori

Muškarac iz američke savezne države Indiane postao je pravi heroj zbog svoje hrabrosti nakon što je prošlog tjedna uletio u požar u kući kako bi spasio četvero djece i 18-godišnjaka, prenosi Huff Post.

Nicholas Bostic, 25-godišnji dostavljač pizze, vozio se pored kuće u gradu Lafayetteu u ponedjeljak oko 0.30 kada je vidio da dvokatnica gori, priopćila je policija Lafayettea.

Uplašio se da bi ljudi mogli biti zarobljeni u plamenu, ali nije imao telefon sa sobom da nazove hitnu te je odlučio sam ući u kuću, rekao je za ABC 7 Chicago. Ispostavilo se da je u kući bilo petero ljudi, i to četvero braće i sestara u dobi od 1, 6, 13 i 18 godina te još jedan 13-godišnjak koji je prespavao kod kuće.

Vika ih je spasila

Bostic je uspio ući kroz stražnja vrata, vičući ne bi li ga itko čuo. Njegova vika probudila je najstarijeg brata i sestru, koji su potom probudili dvoje mlađih tinejdžera i zgrabili svoju jednogodišnju sestru prije nego što ih je Bostic izveo van na sigurno.

“Na trenutak nisam razumjela, ali moja je sestra otrčala gore s bebom u rukama i vikala na nas da ustanemo jer je požar”, rekla je 13-godišnja Shaylee Barrett za Purdue Exponent. “Na trenutak sam se ukočio i ležao jer sam bio zbunjen. Tada smo sišli dolje, gdje je bio Nick koji nam je pomagao.”

Ali jedno dijete još nije uspjelo. “Pitao sam ih je li netko ostao unutra i tada su mi rekli da je šestogodišnjak još tamo”, rekao je Bostic za ABC 7 Chicago. Vratio se unutra, pretražujući različite sobe, ispod kreveta i ormare kroz ono što je novinaru opisao kao “lagunu dima”.

“Ne mogu to objasniti, ali kao da sam prihvatio da ću vjerojatno umrijeti, baš tu, te noći”, rekao je u intervjuu objavljenom u novinama Substack. “Ali bio je to čudan mir i samo radiš što brže možeš.”

Srušio se na tlo

Na kraju je pronašao djevojku i iznio je van, skočivši kroz prozor kako bi izašao iz kuće koju je gutao plamen. Policijska snimka s mjesta događaja prikazuje Bostica kako pada na tlo nakon spašavanja, uzvikuje da mu treba kisik i pita: “Je li beba dobro?”

Bostic je potom otišao u bolnicu na liječenje zbog udisanja dima, kao i posjeklina na ruci od razbijanja prozora, ali je u međuvremenu pušten. Svi stanari kuće prošli su bez težih ozljeda. Obiteljskog psa, Buffyja, također su spasile hitne službe koji su stigle na mjesto događaja. Vatrogasci vjeruju da je požar izbio zbog pepela koji je ispražnjen u kantu na trijemu prije nego što je u potpunosti ugašen, izvijestio je Lafayette Journal & Courier.

Roditelji djece, David i Tiera Barrett, izašli su na spoj i vratili su se kako bi zatekli svoj dom u plamenu okružen vozilima hitne pomoći. Oboje su izrazili ogromnu zahvalnost Bosticu. “Doslovno sam mu rekao da je sada dio naše obitelji”, rekao je David Barrett za Exponent.

“I on se s time složio. Kad se negdje smjestimo, pozvat ćemo njega i njegovu djevojku na večeru.”

Policijska uprava nazvala je njegove postupke “hrabrim i herojskim”, a grad će mu odati počast na nadolazećoj bejzbolskoj utakmici Lafayette Aviatorsa, gdje će prodaja ulaznica pomoći u financiranju Bosticevih medicinskih troškova. “Kao što stalno govorim, nije da sam neka superzvijezda ili heroj. Bio sam na pravom mjestu, u pravo vrijeme i, pretpostavljam, prava osoba”, rekao je Bostic za Bangert.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *