GORI RODITELJSKA KUĆA SRPSKOG FUDBALERA U DALMACIJI! Potresne reči njegove majke: Ne bježim više niđe…

SPORT

Požar nadomak roditeljskog doma bivšeg reprezentativca

Srpski fudbaler i nekadašnji reprezentativac naše zemlje Ivan Ergić objavio je na društvenim mrežama potresne slike požara u blizini njegove rodne kuće u Dalmaciji.

Ivan Ergić
FOTO: STARSPORT

Ivan Ergić podelio je fotografiju na kojoj se vidi ogroman požar u neposrednoj blizini kuće njegovih roditelja, koji preti da je proguta. Uz sliku napisao je potresne reči njegove majke:

– Ne bježim više niđe, pa da i nuklearka padne!

Ivan Ergić
FOTO: PRINTSKRIN/INSTAGRAM

Ivan Ergić rođen je u Šibeniku 1981. godine, a njegovi roditelji imali su kuću i porodično imanje u obližnjem selu Gaćelezi, koje se nalazi na deset kilometara od poznatog letovališta Vodice. Verovatno se tu i nalazi kuća, koju preti da proguta veliki požar.

Ergići su usled secesije Hrvatske od Jugoslavije 1991. i ogromnog pritiska i ubistava Srba morali da izbegnu, pa su sreću pronašli u Australiji, u gradu Pertu. Tamo je Ivan Ergić počeo fudbalsku karijeru, da bi se posle toga kao talenat došao u Juventus, ali je punu afirmaciju stekao u Bazelu. Karijeru je završio u turskom Bursasporu. Za reprezentaciju Srbije igrao je od 2006. do 2008. godine, upisavši 11 utakmica. Bio je učesnik Mundijala u Nemačkoj 2006. godine.

Ivan Ergić
FOTO: STARSPORT©

Posle karijere otvoreno je govorio kako je pao u depresiju i kako mu je bilo teško da se izbori sa tim. Ivan Ergić je umetnička duša, izdao je zbirku pesama “Priričnik za čekanje” i javno ukazuje na društvene i političke probleme u svetu, ali i regionu.

Kurir sport

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *