U CRNOJ GORI SU IZGORELA 4 AUTOMOBILA KOJI SU FRANCUSKI MODELI: Objašnjeno je zbog čega se to desilo BAŠ NJIMA!

MAGAZIN

Na novom putu u CG za nekoliko dana izgorela su četiri vozila, a 40 njih je prokuvalo zbog puta koji ima 40 kilometara konstantnog uspona!

Sva četiri automobila koja su izgorela na crnogorskom auto-putu su francuski modeli.

– Kod HDI motora, kakav imaju “pežo” i “sitroen”, gorivo tako procuri da se sliva tačno na auspuh, znači kada ode dizna ili neko crevo koje je vezano za diznu, to je tzv. preliv na diznama, pa se gorivo sliva tačno na auspuh i može doći do nesreće – objasnili su iz BMW servisa “Mićko” za Srbija danas:

– Sa automobilom marke “reno” problem je drugačiji. I “reno” ima problem s diznama, ali se kod njega dovodi u pitanje i koja je starost vozila i koliko je vozilo prešlo. Kod malo starijih vozila marke “reno” desi se samo da motor prokuva. Požar uglavnom izaziva kod francuskih vozila evrodizel.

I automobili drugih proizvođača, odnosno njihovi delovi, mogu dovesti do požara, ali u manjem broju slučajeva, kažu iz servisa.

– Kao primer ćemo uzeti BMW, modeli od 2011. do 2017. imaju problem s hladnjakom. Hladnjaci na ovim modelima koštaju mnogo, više od 70.000 dinara, a vozači sve češće ne žele da odvoje toliko novca za popravke, te dolazi do različitih nesreća.

Kurir.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *