Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /home/boommaga/glasregije.com/wp-content/themes/news-portal/header.php on line 5
Otac iz bijesa ubio kćerku, dva puta je pregazio automobilom

Otac iz bijesa ubio kćerku, dva puta je pregazio automobilom

GLOBUS

Nigel Malt (44) usmrtio je svoju kćerku Lauren Malt (19) ispred njihove porodične kuće u West Winchu, Nortfolk, tako što je automobilom dva puta prešao preko njenog tijela. Razlog je bio bijes zbog svađe sa njom i njenom majkom.

Nigel je kobne večeri došao ispred kuće i pozvao Lauren da izađe ispred zajedno sa svojim momkom. Nakon kraće rasprave počeo je pajserom prijetiti momku. Zatim je ušao u automobil i počeo juriti kćerku kako bi je udario. Nakon prvog udarca djevojka je pala na ulicu, ali se njen otac nije na tome zaustavio. Ponovo je preko nje prešao vozilom.

Potom je izašao iz kola i njeno tijelo stavio na suvozačko sjedište i odvezao je u bolnicu u King’s Lynn gdje je konstatovana smrt, piše Miror.

Istraga je pokazala da je Lauren zadobila teške povrede glave, trupa, ruku i nogu.

Inače, Nigel je bio u lošim odnosima sa Laureninom majkom od koje je razveden, a pored nje imali su još dvoje djece.

Par sati prije ubistva, iznenada se pojavio u prodavnici u kojoj radi njegova bivša žena. Kako je tamo nije našao, došao je ispred kuće u kojoj su nekada zajedno živjeli. Počeo ju je zvati na telefon, uputivši ukupno 19 poziva, ali se ona nije javljala. Na kraju joj je kucao i na vrata, ali ni njih nije željela otvoriti.

Zatim je pozvao kćerku, koja mu se javila nakon tri propuštena poziva i pristala da izađe ispred kuće. Nekoliko minuta kasnije, bila je mrtva.

Nigel negira ubistvo kćerke i tvrdi da je to bila nesreća, ali ga je porota nakon suđenja proglasila krivim.

Inače, ovo nije prvi put da se on nasilno ponaša. Karen Malt, majka nastradale prijavila ga je policiji u aprilu 2021. zbog napada. Nigel je tada uhapšen, ali je nekoliko dana kasnije pušten na slobodu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *