VIJESTI

MONSTRUM NAMAMIO, SILOVAO, DO SMRTI TUKAO MALENU ANĐELINU: Vladica zverski ubio detence (3), pa se vratio na slavlje BOLNO SEĆANJE

  • 21 Jula, 2022
  • 0

Tačno pre šest godina dogodio se zverski zločin koji je šokirao Srbiju, kada je Vladica Rajković (34) iz sela Vratarnica kod Zaječara, oteo s rođendana svoju komšinicu Anđelinu

MONSTRUM NAMAMIO, SILOVAO, DO SMRTI TUKAO MALENU ANĐELINU: Vladica zverski ubio detence (3), pa se vratio na slavlje BOLNO SEĆANJE

Tačno pre šest godina dogodio se zverski zločin koji je šokirao Srbiju, kada je Vladica Rajković (34) iz sela Vratarnica kod Zaječara, oteo s rođendana svoju komšinicu Anđelinu Stefanović (3), silovao je, a potom i ubio.

Podsetimo, tog 9. jula 2016. Vladica je bio na rođendanu kod deteta svog brata. Uzeo je Anđelinu za ruku i rekao da je vodi u šetnju. Niko od prisutnih nije ni pomislio da bi moglo da se dogodi nešto loše. Naime, Vladica se na toj proslavi igrao s decom, dozvoljavao je da ga jašu, šalio se s njima i bio vidno nasmejan.

devojčica umrla u teškim mukama
DEVOJČICA UMRLA U TEŠKIM MUKAMA

– Vladica se u jednom trenutku išunjao i odveo žrtvu, kako je kasnije utvrđeno, do potoka u šumi. Tamo ju je zverski silovao, a potom je tukao rukama i nogama, da bi na kraju uzeo kamen i zveski je udarao u glavu – podseća izvor:

– Monstrum se nakon toga okrenuo i otišao kući, a unakaženo telo devojčice ostavio je kraj potoka. Kada je stigao kući, oprao je krvavu garderobu i stavio da se suši na žicu. Nakon toga smireno i u čistoj odeći odlazi na rođendan i nastavlja da pije.

vladica rajković
VLADICA RAJKOVIĆFOTO: PRIVATNA ARHIVA

Ubrzo Anđelinina majka primećuje da je nema i prisutni na proslavu počinju da je traže. Meštani sela se uključuju, ali i policija.

– Devojčicin ujak primetio je da se Vladica presvukao i uvatio ga za kragnu i pitao gde je ona, ali je Vladica davao nepovezane odgovore. Policija je uhapsila Rajkovića i on je priznao zločin i odveo inspektore na mesto zločina – navodi naš sagovornik.

hapšenje vladice rajkovića ubrzo nakon zločina
HAPŠENJE VLADICE RAJKOVIĆA UBRZO NAKON ZLOČINA

– Detetov leš bio je skroz neprepoznatljiv, vidljive su bile stravične povrede, a glava trogodišnje devojčice bila je smrskana. Surovi ubica tada je šokirao inspektore jer je priznao i da je samo mesec dana ranije ubio komšinicu Draganu Stanković (47), za koju se sumnjalo da je otputovala. Rajković i žrtva su zajedno pili, a onda ju je Vladica zadavio i njeno telo bacio u reku Timok, gde su njeni posmrtni ostaci pronađeni.

fotografija sa rođendana
FOTOGRAFIJA SA ROĐENDANAFOTO: KURIR/ DRAGAN ILIĆ/ PRIVATNA ARHIVA

Za ova dva zločina Rajković je osuđen na 40 godina zatvora, a na suđenju za ubistvo devojčice bio je staložen, bez emocija i trunke kajanja.

Neutešna majka

Danijela Stefanović, majka tragično preminule Anđeline, prošle godine u potresnoj ispovesti za Kurir nije prestala da plače na pomen njenog imena.

danijela stefanović
DANIJELA STEFANOVIĆFOTO: PRIVATNA ARHIVA

– Sećam se, sredila sam moju Anđelinu kao malu pčelicu, doterala je i napravila joj frizuru i odvela je na prvi rođendan komšijine ćerke, preko puta naše kuće. Nisam slutila tragediju, jer je bila u društvu dece, pod nadzorom roditelja. Moj brat je bio tamo, a gotovo svi gosti su mi bili poznati. Na nesreću, zadesio se tu i rođak slavljenika, Vladica. Moja devojčica bi sada imala osam godina, bila bi đak, a ne da trune pod zemljom, dok se zlikovac baškari u zatvoru – jedva je tada izgovorila Danijela, pa nastavila:

– Žalim što kobnog dana nisam prva stigla do Vladice, da mu ja presudim! Oči bih mu iskopala, a ne da mu odrede 40 godina robije, pa da ga puste zbog navodnog dobrog vladanja.

Majka je tada rekla i da joj je ubistvom ćerke zauvek iščupano srce iz grudi:

– Anđelina mi je doživotna rana. Često je sanjam. Vidim je onako lepršavo obučenu, kako je otišla na to fatalno rođendansko slavlje. Trčkara oko mene, pruža mi ruke i hoće negde da me vodi. Najradije bih pošla s njom.

(Kurir.rs)