ARČI ISKLJUČEN SA APARATA! Dečakovo zdravstveno stanje pratio ceo svet, preminuo nakon dva sata

GLOBUS

Dečak Arči Batersbi (12) isključen je sa aparata za održavanje života oko 10 sati po lokalnom vremenu, a kako prenose britanski mediji uz mališana je do poslednjeg trenutka bila njegova porodica.

Holi Dens i Pol Batersbi izgubili su juče poslednju pravnu bitku da sina izvedu iz Kraljevske londonske bolnice, gde se dečak nalazio nakon što je zadobio katastrofalnu povredu mozga usled TikTok izazova.

Roditelji su želeli da ga prebace na drugo mesto, međutim sud je to odbio.

Arči
ARČIFOTO: AP/DOMINIC LIPINSKI

Kako prenosi Dejli mejl, njegova majka je rekla da je on isključen sa aparata u 10 sati ujutro po tamošnjem vremenu a da je dva sata kasnije preminuo.

– Arči je preminuo danas u 12.15. Borio se do samog kraja i tako sam ponosna što sam mu mama, istakla je ona.

Kako se Arči povredio?

Arčijeva majka veruje da je zadobio oštećenje mozga jer je učestvovao u izazovu na društvenim mrežama, nakon što ga je pronašla onesvešćenog u kući 7. aprila 2022.

Izazov koji je kružio društvenom mrežom Tik Tok poznat je kao “izazov gušenja” i jedan je od najnovijih u nizu opasnih trendova koji se pojavljuju na društvenim mrežama. Zbog izazova su već preminule osmogodišnja Lalani Erike Renee Valton iz Teksasa i devetogodišnja Arijani Džejlin Arojo iz Viskonsina.

Kako je Arči dobio oštećenje mozga?

Izazov dovodi do nedostatka kiseonika u mozgu, što može biti smrtonosno. Iako se sa sigurnošću ne zna da li je Arči učestvovao u ovom smrtonosnom izazovu ili ne, njegova majka veruje da jeste, jer ga je pronašla sa omčom oko glave.

Arči se nikada ranije nije osvestio, tvrdi njegova majka, a od tada je bio u komi.

Kurir.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *