VIJESTI

SRBIJU NE DAMO NI ZA ŠTA! Odjekuje moćna poruka Nenada Jezdića OBJAVLJUJEMO RAT NAJVEĆEM NEPRIJATELJU NAŠE ZEMLJE

  • 22 Augusta, 2022
  • 0

Bela kuga nadvila se nad Srbijom. Smrtonosna epidemija puste zemlje širi se rubnim područjima Srbije i zlokobno preti da zatre srpsko selo. Upravo to selo održalo je Srbiju.

SRBIJU NE DAMO NI ZA ŠTA! Odjekuje moćna poruka Nenada Jezdića OBJAVLJUJEMO RAT NAJVEĆEM NEPRIJATELJU NAŠE ZEMLJE

Bela kuga nadvila se nad Srbijom. Smrtonosna epidemija puste zemlje širi se rubnim područjima Srbije i zlokobno preti da zatre srpsko selo. Upravo to selo održalo je Srbiju. Nahranilo nas i othranilo. Sa nestajanjem sela nestala bi i Srbija.

Ovako je glumac Nenad Jezdić počeo svoje čuveno obraćanje pred osnivanje Nacionalnog saveta za spas sela.

– U hiljadu sela ima manje od po 100 stanovnika. U više od 200 sela nema nikog mlađeg od 20 godina. Probudimo se, osvestimo se, stavimo prst na čelo svi mi koji želimo dobro Srbiji. Upotrebimo znanje da spasemo srpsko selo. Da se vratimo korenima i da zaboravimo sve naše trenutne deobe i sprečimo preteće seobe – rekao je Jezdić pre tri godine u Palati Srbije pred osnivanje Nacionalnog saveta za spas sela.

Nenad Jezdić
FOTO: NEMANJA NIKOLIĆ

Taj govor pamti se i dan danas.

– Jer srpski seljak je oduvek bio i hranitelj i branitelj Srbije. Najsavesniji čuvar naših prirodnih bogatstava. Naše selo mora da bude spoj tradicionalnog i modernog. Da se niko ne postidi da kaže da je selja – već da sa ponosom to izgovara. Gospodo seljaci, poštovani domaćini, Srbija je zemlja na brdovitom balkanu. Svi smo mi najmanje trećim ili četvrtim kolenom izašli iz srpskog opanka i samo zajedničkim snagama možemo da obnovimo srpsko selo. Da ostanemo i budemo svoj na svome, da se dečja graja ponovo zaori našim selima. Ako sačuvamo selo – sačuvali smo Srbiju. Objavljujemo rat trenutno najvećem neprijatelju Srbije – demografskoj eroziji naše zemlje. Objavljujemo opštu mobilizaciju, sve za Srbiju, Srbiju ni za šta, smrt fenomenu puste zemlje i bele kuge, i za spas srpskog sela – rekao je skoro u dahu čuveni glumac.

U pauzama od glumačkih angažmana Nenad Jezdić je okupiran poljoprivrednim poslovima u selu Zabrdica gde već godinama živi na imanju koje je izolovano od gradske vreve.

(Kurir.rs)