RTRS upravo javlja: Pogoršano zdravstveno stanje Ratka Mladića

VIJESTI

Zdravstveno stanje ratnog zločinca Ratka Mladića je ozbiljno, a postoji mogućnost da je imao i blaži infarkt. Ovo je za RTRS večeras potvrdio njegov sin, Darko Mladić, koji je danas uspio stupiti u kontakt sa ocem.

Njegov sin kaže da Ratko Mladić nema adekvatno liječenje.

Ratni zločinac Ratko Mladić ima upalu pluća, vodu u plućima i slabo srce, a možda je imao čak i blaži infarkt – ovo je za RTRS potvrdio njegov sin Darko Mladić. Iz Haga je dobio informacije da je zdravstveno stanje generala ozbiljno.

– Naši ljekari su isto takvog stava da jeste ozbiljna situacija pogotovo uzevši u obzir i njegove godine i ostale bolesti ali da uz adekvatnu terapiju bi trebalo da bude riješeno – rekao je Darko Mladić.

Darko Mladić kaže da je medicinska dokumentacija koja je dostavljena je nepotpuna. Tim ljekara iz Beograda već je poslao zahtjev, kako bi im se dostavilo ono što je potrebno, da bi imali uvid u zdavstveno stanje Mladića.

– Јa se nadam da će oni brzo da riješe i da nam daju brz termin da naši ljekari odu, jer sve ostalo mislim da bi bilo nekakvo prikrivanje ili nemara ili nekog stanja i tako dalje. Mislim da to nikome nije u interesu u ovom trenutku mislim da je svima u interesu da dobije adekvatnu terapiju – naveo je Darko Mladić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *