PUCALI SU JOJ U LICE, VRAT I GRUDI: Još jedno JEZIVO ubistvo! Vezala je rep i krenula u SMRT

GLOBUS

Hadis Nadžafi, 20-godišnja devojka ubijena je zbog protesta povodom skidanja hidžaba.

“U Iranu je ubijena Hadis Najafi. Šest metaka u grudi, lice i vrat. Imala je 20 godina i izašla na proteste zbog ubijanja Mahse Amini. Juče je vezala kosu i odvažno krenula u borbu protiv diskriminacije, ugnjetavanja i ugrožavanja žena. Danas je ubijena”, napisala je novinarka Masih Alinejad.

Hadis Nadžafi, 20-godišnja devojka koju su ubile iranske snage bezbednosti, postala je novi simbol tragedije, izliva tuge i prkosa koji karakteriše proteste širom zemlje u Iranu koji su počeli 16. septembra, piše iranwire.com.

Novinarka i zagovornica prava žena Masih Alinejad objavila je vest o smrti Hadis Nadžafi, objavivši njeno ime i video, zajedno sa detaljima tragedije: oružane snage pucale su u ovu devojku šest puta nakon što je vezala kosu i hrabro zakoračila usred protesta u Karaju.

Slike i video Hadis dele se na društvenim mrežama. A prema pisanju medija, ona je 21. septembra zadobila povrede u predelu stomaka, vrata, srca i šake. Nakon napada snaga bezbednosti na nju, prebačena je u bolnicu Ghaem, gde je kasnije preminula.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *