VODITELJKA ZAPLAKALA U JUTARNJEM PROGRAMU UŽIVO! Najtužnija scena na RTS ikada, slomila se na komade! (VIDEO)

MAGAZIN

Gotovo da svakodnevno gledamo na malim ekranima naše voditeljke koje osim lepog izgleda, izveštavaju na profesionalan način o događajima iz naše zemlje. Međutim, poneki lapsus nije retkost, ali i suze naročito kada je program uživo i kada se dešavaju stvari na koje ni oni najveštini ne mogu da utiču.

Tako ćemo se prisetiti jedne potresne scene na RTS kada je voditeljka Gordana Stijačićzaplakala je u Jutarnjem programu zbog priloga o kolegama ubijenim u bombardovanju 1999. godine.

Kod spomenika “Zašto” u beogradskom parku Tašmajdan noćas u dva sata i šest minuta održan je pomen za 16 radnika RTS-a koji su poginuli u noći između 22. i 23. aprila 1999. godine. Voditeljka Jutarnjeg programa Gordana Stijačić zaplakala je dok je podsećala gledaoce na tužnu godišnjicu stradanja kolega tokom NATO bombardovanja.

Prvi put u istoriji ratovanja pogođena je jedna medijska kuća. Zgrada RTS-a bombardovana je tokom emitovanja vesti, u dva sata i šest minuta, iza ponoći 23. aprila 1999. godine”, rekla je ona nakon priloga u kojem su emitovane njihove slike, imena, godine i radna mesta.

“Prošle su 23 godine, ali tuga nije manja. Ne zaboravimo! Svi mi koji pamtimo njihova imena, pamtimo njih… Za nas oni nisu bili samo kolege, nama su bili prijatelji i drugari. Da se nikada nešto slično ne ponovi”, rekla je ona gutajući suze.

U bombardovanju je poginulo 16 radnika, a NATO je zgradu Javnog servisa, suprotno pravilima i običajima rata, proglasio za legitimni vojni cilj. Ni činjenica da je svake noći potvrđeno u zgradi bilo više od 150 civila nije ih odvratila od napada.

U napadu su poginuli:

Jelica Munitlak, šminker

Ksenija Banković, video-mikser

Darko Stoimenovski, tehničar u razmeni

Nebojša Stojanović, tehničar u masteru

Dragorad Dragojević, radnik obezbeđenja

Dragan Tasić, električar

Aleksandar Deletić, kamerman

Slaviša Stevanović, tehničar

Siniša Medić, dizajner programa

Ivan Stukalo, tehničar

Dejan Marković, radnik obezbeđenja

Milan Joksimović, radnik obezbeđenja

Branislav Jovanović, tehničar u masteru

Slobodan Jontić, monter

Milovan Janković, precizni mehaničar

Tomislav Mitrović, režiser programa.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *