GLOBUS

PENZIONER 23 SATA ČEKAO U BOLNICI I NA KRAJU PREMINUO: Kamere snimile skandalozni propust i nemar, evo šta je posljednje uradio.. (VIDEO)

  • 9 Novembra, 2022
  • 0

Italijanski penzioer Guiseppe Ramognino u jednoj lokanoj bolnici čekao je na pregled čak 23 sata, što se jasno može vidjeti i na video snimcima, a onda je i

PENZIONER 23 SATA ČEKAO U BOLNICI I NA KRAJU PREMINUO: Kamere snimile skandalozni propust i nemar, evo šta je posljednje uradio.. (VIDEO)

Italijanski penzioer Guiseppe Ramognino u jednoj lokanoj bolnici čekao je na pregled čak 23 sata, što se jasno može vidjeti i na video snimcima, a onda je i preminuo u bolnici u Monkalijeriju.

Advokat ove ožalošćene porodice, Gabrijel Roveta, tvrdi kako se medicinsko osoblje nije ponašalo u skladu sa propisima prema ovom pacijentu, jer mu nisu ukazali adekvatnu pomoć, te postoji velika vjerovatnoga da je Đuzepe mogao preživjeti da su mu dali potrebne lijekove.

Penzioner je došao u prostorije hitne medicinske pomoći i čekao satima, te je tu proveo i posljednje sate svog života. Javni tužilac Kira Santoriela istakla je kako se treba dobro ispitati medicinsko osobe, te utvrditi da li su oni bili upoznati u kakvom stanju se nalazio pacijent i da li je je ikakva pomoć bila potrebna.

Njegov advokat istakao je kako je medicinsko osoblje ponašalo se kao da starac ne postoji u prostoriji i nisu željeli da procijene težinu njegovog stanja, te kao dokazni materija ponudio snimke video kamera gdje se vidi da je starac došao prvog maja u 10 sati, onda na kratko izašao vani u 13:36 sati, da bi se u 13:41 ponovo vratio u prostorije hitne pomoći.

Radi se o velikom i ozbiljnom propustu, gdje mu niko nije ukazao medicinsku pomoć, a da su to uradili možda bi sada bio živ.

Na kraju je starca pronašao medicinar onesvješćenog, a ubrzo nije davao znakove života.