Žene koje peru sudove NEZADOVOLJNE SU U BRAKU I U KREVETU SA MUŽEM IM JE LOŠE: Srpski psihoterapeut otkriva zašto treba da se dijele kućni poslovi i zašto su parovi nesretni

MAGAZIN

Milena Milanović dotaknula se teme na Prve ‘150 minuta’ gdje je otkrila zašto se partneri najviše svađaju i koja su najbolja rješenja za održavanje veze.

Kad govorimo o ravnopravnosti spolova i raspodjeli kućanskih poslova, ne radi se samo o pravednosti, da li je posao ravnomjerno raspoređen. Posrijedi je ljubav, postoji osjećaj brige, odnosno obraćanja pažnje jedno na drugo. Ako parovi u osnovi slušaju jedni druge i razumiju osjećaje iza toga da li netko nešto radi, onda nema svađa i nesporazuma“, rekla je Milena i dodala:

“Kada muškarac pere suđe ili reže povrće, a žena priprema večeru, to joj često znači ljubav, netko tko će brinuti o obitelji, a suživot je sve popularniji. To znači “živimo zajedno, nismo u braku”. Taj trend sa Zapada se proširio i sve više se pojavljuje kod nas, što je ono što uzrokuje trend ravnomjerne raspodjele posla“, otkrila je psihoterapeutkinja.”

Ali je naglasila da u domaćinstvu u kojem muškarac zarađuje više, onda kada žena radi sve te kućanske poslove i brine o kući za muškarca to pokazuje kao znak ljubavi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *