“Dali su mi bebu u naručje, a moje ruke su bile zagnojene od heroina”: Teška ispovest zvezde serije Klan

MAGAZIN

Feđa Štukan, domaćoj publici poznat po ulogama u filmu “Nečista krv – greh predaka” i seriji “Klan”, u velikoj ispovesti za “Blic” govorio je o teškim trenucima u životu, porocima i tome kako je uspeo da se iščupa iz pakla zvanog droga!

– Moja sestra je rodila ćerku, a ja sam bio u teškoj krizi tu noć. Nazvala me je da dođem, da joj pomognem da ode do bolnice. Pošto sam u krizi, dileri ne rade posle 22, 23 sata, a ovo je bio negde oko 2 – 3 ujutru… I ja odem sa njom u bolnicu i sačekam ispred vrata, dok me nisu pustili da uđem i kriziram u hodniku.

Samo čekam da svane jutro, da se diler probudi oko 10 i samo mislim o tome kad će se probuditi i kako ja otići do njega. U tim mojim mislima mi oko 4 – 5 ujutru iznose Romanu, daju mi je u naručje. Apsolutno nemam odnos prema tome jer sam u krizi, razmišljam samo o heroinu. Ne interesuje me tada apsolutno ništa, ni sestra ni njeno dete.

Moja hemija moždana je totalno izmenjena, to više nisam ja nego je to monstrum koji jede tu posebnu vrstu hrane, ono što sam probao teorijom žohara da objasnim. Jer heroin, kad se o tome priča, ne mogu da pričam ovozemaljskim jezikom jer jednostavno ne mogu da opišem to. Zato sam probao nekim alegorijama da to nekako opišem.

Dali su mi dete, a moje ruke su bile zagnojene. To se zove “out”, kad promašite venu i natekne sve, zagnoji se, bude crno, crveno, zeleno, raznih boja…. moje ruke su bile takve, svuda, čitavo telo. Već odavno se sve povuklo, sve vene, pa nisam imao ni gde da se popravim. U čelo, vratne vene, genitalije, tamo gde je ostao bilo koji komad krvnog suda on je stradao.

Sad, i te ruke su bile takve i ja držim dete u rukama i razmišljam da je to možda poslednji put da je vidim, da je to život koji se rodio, a da jedan život sad odlazi, da će njoj roditelji reći kako je imala ujaka koji je umro od nekog raka, verovatno bi je slagali. I tada sam nekako ukapirao da bi možda bilo pametno da nastavim da živim. Stid me je bilo da umrem pred tim detetom – rekao je Feđa Štukan.

BLIC.RS

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *