PAMTIMO JE KAO JAGODINKU SIMONOVIĆ: Evo kako izgleda u 7. DECENIJI života (FOTO)

MAGAZIN

Dragana Varagić je srpska glumica koja je diplomirala glumu na Fakultetu dramskih umetnosti,a specijalizirala Šekspira na Šekspirovom institutu u Sratfordu u Engleskoj.

Ipak, ostala je upamćena kao čuvena Jagodinka Simonović iz “Varljivog leta”, pekarka u koju se zaljubljuje lik koga tumači Slavko Štimac.

Svojevremeno je izjavila da je za tu ulogu vezuju samo lepe emocije.

dragana varagić

“Igrala bih je ponovo. Ona je bila nešto komično u mom repertoaru nakon tragedija i likova koja sam igrala u Narodnom pozorištu. Izgledala bi isto da se snima danas jer je drugačije ne bih odigrala”, iskreno je ispričala glumica.

Ona je početkom devedesetih odlučila da život nastavi na drugom kontinentu.

“U Kanadi se sve planira. Za sve što hoćete da uradite postoji detaljno pisano obaveštenje, tako da možete samostalno da funkcionišete. Izuzetno se poštuje privatnost i ceni lojalnost. Postoji i svest o zajedničkom interesu. Kanada je zemlja koja obraća pažnju na probleme i rešava ih u hodu. Nije sve idealno, ipak, prisutna je stalna briga. Ako vam se nešto ne sviđa na bilo kojem nivou, ima mehanizama da to promenite. Nije sve uvek jednostavno, ali ima načina. Naša dijaspora je dosta naučila o tome”, rekla je jednom prilikom glumica za beogradske medije i nastavila:

dragana varagić
foto: Printscreen

“Ceni se dobra organizacija i sami ste odgovorni za aktivno rešavanje svojih problema. Penzioneri volontiraju u bolnicama, školama i prihvatilištima. Volela bih da se naši mladi ljudi sa dragocenim znanjem stečenim u svetu, vrate jednog dana. Zbog njih bi trebalo rešiti procedure priznavanja stranih diploma. Lično, ja sam ovde odustala od nostrifikacije magistrature sa Univerziteta Toronto. Kod nas ima i samovolje. Pravila možda postoje, ali ih niko ne poštuje. Nema samokritike, dok se kritičnost po pravilu doživljava kao napad na drugog, a ne povod za razmišljanje. Nema ni zajedničkog interesa”.

“Ta radoznalost koju još uvek imam meni je dragocena u tome što radim, znači nešto menjam, nešto dodajem. Važno mi je i dosta me zanima šta se radi u drugim delovima sveta, zanima me pozorište njihovo, način predavanja, nove tehnike glume, vrlo sam radoznala”, izjavila je Varagićeva svojevremeno za RTS.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *