PESMA ŠABANA ŠAULIĆA KRIJE VELIKU TAJNU: Svi obožavamo pesmu “SNEG JE OPET SNEŽANA”, a ISTINA JE SKROZ DRUGAČIJA

MAGAZIN

Legendarna pesma “Sneg je opet Snežana” koju je, pre nešto više od četrdeset godina prvi put otpevao kralj narodne muzike Šaban Šaulić, iza sebe krije tragičnu priču o sudbini mlade devojke, za koju javnost do danas nije znala.

Naime, Snežana je bila bratanica poznatog srpskog kompozitora i pevača Radeta Vučkovića koja je, kao vrlo mlada, tragično okončala svoj život. Budući da je Rade dugo godina u sebi držao neopisivu bol za voljenom bratanicom, rešio je da svoju tugu pretoči na papir, te je tako nastala jedna od najpoznatijih narodnih pesama prošlog veka.

Kako bi sačuvao sećanje na jedan mlad i prerano ugašen život, Vučković je odlučio da pesmu da Šabanu Šauliću, a sve ostalo je istorija. Da je pesma postala vanvremenski hit svedoči i činjenica što je mlada muzička zvezda Milica Jokić uz pratnju orkestra Borka Radivojevića obradila pomenutu numeru i time je približila novijim generacijama koji su ljubitelji prave narodne muzike.

Otkako sam čula pesmu “Sneg je opet Snežana“ želela sam da je otpevam i taj san mi se konačno ostvario. Osećala sam veliku odgovornost pre svega, budući da je to pesma legendarnog Šabana Šaulića, a pozitivni komentari su mi pokazatelj da sam je donela na pravi način – skromno je prokomentarisala mlada muzička zvezda, kojoj zbog njenog raskošnog glasa, mnogi prognoziraju blistavu muzičku karijeru.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *