DOŠAO U BEOGRAD DA SLAVI NOVU GODINU, PA NESTAO Na današnji dan izgubio se svaki trag Mateju Perišu, posle pet meseci potrage PRONAĐEN MRTAV u Dunavu

MAGAZIN

Matej Periš. Mladić koji je prošle godine došao u Beograd iz Splita, ne bili dočekao Novu Godinu sa prijateljima, nestao je u noći između 30. i 31. decembra. U njegovu potragu uključili su se svi, policija, žandarmerija.. i iz Srbije i iz Hrvatske. Niko nije ni slutio da će njegovo telo biti pronađeno tek nakon nekoliko meseci u Dunavu kod Ade Huje, kilometrima daleko od mesta gde ga je nadzorna kamera poslednji put snimila.

Matejevi prijatelji prijavili su njegov nestanak ujutru. Međutim, njihovi iskazi nisu doprineli da policija ustanovi zbog čega je mladić iz Splita naprasno posle ponoći izašao iz lokala nakon čega mu se izgubio svaki trag. Upravo to, ni godinu dana kasnije nikome nije poznato.

Njegovi prijatelji ni u jednom trenutku se nisu oglašavali za medije. Ni hrvatska, ali ni srpska javnost nijedočekala da bilo ko od Matejevih prijatelja, koji su to veče bili sa njim, javno kaže šta se događalo to veče i zbog čega njegov nestanak nisu odmah prijavili. Jedino što su uradili jeste da su snimili video zapis ispred kluba i objavili ga na Jutjubu.

Misterija mobilnog telefona

Matej je nestao u Beton Hali, poslednji put ga je kamera snimila kako ulazi u vodu kod kafića “Savanova”, a njegov telefon lociran je u blizini Velikog ratnog ostrva, na ušću Save i Dunava. Kako smo tada pisali, bazne stanice locirale su signal mobilnog telefona prvo kod “Savanove”, a tek kasnije i kod Velikog ratnog ostva.

Potraga za Perišem na Velikom ratnom ostrvu

Ono što je zanimljivo jeste da je njegov telefon lociran čak dva i po sata nakon što je Matej poslednji put viđen i to kako se spušta stepenicama do Save.

Poslednji poziv sa Splićankom

Maja Sopota, tridesetjednogodišnja Splićanka, poslednja je koju je Periš kontaktirao. Nakon što je ova informacija objavljena u medijima, svi su se pitali ko je ona i da li je povezana sa Periševim nestankom.

Matej Periš i Maja Sopta

Ona se potom oglasila za medije, te iznela niz detalja o njenom poslednjem kontaktu, ali i između ostalog otkrila da je poziv u 22.29 sati bio propušten.

– 30. decembra mene prijateljica Teodora zove da idemo u restoran, taman pred ulazak u restoran meni zvoni telefon, koji je bio na zadnjem sedištu auta. Međutim ja se tada parkiram, još ću slupati auto, sneg, led, nisam navikla na takve uslove ja koja sam sa mediteranskog područja, rekla sam da ću videti kada uđemo u restoran – objasnila je ona.

Sopta je tom prilikom istakla da je prošla poligraf u policiji, da je ispričala sve što zna, ali opet, njeno pojavljivanje u javnosti je otvorilo brojna pitanja zbog kontradiktornih izjava.

Pronađen nakon pet meseci

Telo muškarca koji je na sebi imao garderobu koju je Matej nosio uoči nestanka, pronađeno je 18. maja oko 9 sati. Telo su pronašli mornari. Ubrzo su forenzičari i policija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *