GLOBUS

Putin je na samrti: ‘Drže ga na životu zapadnim lijekovima, ali protiv tako teške bolesti…’

  • 26 Decembra, 2022
  • 0

Ukrajinski mediji ponovno su se raspisali o teškoj bolesti ruskog predsjednika Vladimira Putina. Naime, tvrde da se ruski čelnik trenutno nalazi na samrti te da boluje od teškog

Putin je na samrti: ‘Drže ga na životu zapadnim lijekovima, ali protiv tako teške bolesti…’

Ukrajinski mediji ponovno su se raspisali o teškoj bolesti ruskog predsjednika Vladimira Putina. Naime, tvrde da se ruski čelnik trenutno nalazi na samrti te da boluje od teškog oblika karcinoma. Da ironija bude veća, navode kako ga na životu održavaju samo zapadnjački lijekovi, kako bi nastavio svoju invaziju na Ukrajinu.

“Reći ću vam nešto vrlo direktno. Bez inozemnih lijekova on više ne bi bio u javnom životu. To je potpuno jasno! A te lijekove prima unatoč sankcijama Zapada. Koristi najmodernije lijekove koje mu Rusija ne može pružiti te liječnici tvrde da je liječenje jako uspješno. Unatoč tomu, kraj mu je blizu, jer protiv tako teške bolesti nema “vječnog” lijeka, s čim se slažu svi liječnici”, rekao je ukrajinskim medijima ruski povjesničar i politički analitičar Valerij Solovjev, a prenosi Daily Mail.

Mogući Putinovi nasljednici

Strani mediji raspisali su se i o tome tko će nastaviti Putinov zlokoban plan ako se navodna teška bolest ispostavi kao istina. Naime, kako prenose strani mediji, prvi na listi malo poznati ministar poljoprivrede, Dmitrij Patrušev. Ovaj 45-godišnjak sin je jednog od najbližih Putinovih suradnika, 71-godišnjeg bivšeg šefa zloglasne tajne službe FSB, Nikolaja Patruševa. Smatra se jednim od glavnih arhitekata invazije na Ukrajinu. Druga je mogućnost da vlast preuzme 50-godišnji Aleksej Dumin, bivši Putinov tjelesni čuvar i bivši doministar obrane.

Solovjev nije htio otkriti gdje se nalaze “ne-ruski” doktori koji brinu o Putinu, ali je rekao da im ruski čelnik izuzetno vjeruje, kao i da je liječenje pod strogom paskom moskovskih stručnjaka.

U medijima su već i prije objavljivane teze kako je Putin ovisan o lijekovima iz Izraela, također navodeći da boluje od raka.

‘Ovo su Putinovi posljednji mjeseci’

Solovjev tvrdi kako se na snimkama Putinovih nastupa mogu primijetiti problemi s kretanjem. Stručnjak, štoviše, tvrdi da se Putin nedavno liječio od karcinoma debelog crijeva, no da je u međuvremenu razvio i Parkinsonovu bolest.

“On ima ozbiljne zdravstvene probleme”, govori te dodaje kako načinom njegova liječenja upravljaju liječnici koji se uopće ne nalaze u Rusiji, koji su ga operirali još 2020. godine.

Prema njegovom mišljenju, ruski je predsjednik toliko bolestan da neće preživjeti proljeće. No, ako i ostane živ, bit će toliko slab da neće moći obnašati vlast.

“A ima onih koji će to htjeti” – kaže te dodaje kako su ovo Putinovi posljednji mjeseci.

“Ako sada ništa ne poduzme, elite će se udaljiti od njega. Ne samo da će se udaljiti nego će mu se usprotiviti. Za mene, nasljednik je, logično, samo jedan – Patrušev”, zaključio je Solojev.