Skandalozno: Muškarac urinirao po zidu džamije, drugi ga snimao i psovao

VIJESTI

U petak, 13. januara 2023. godine, na društvenim mrežama pojavio se skandalozan snimak skrnavljenja Dašnica džamije u koja se nalazi u samom centru Bijeljine.

Pomenuti snimak prikazuje jednu osobu kako urinira po zidovima Dašnica džamije, a druga je snima i upućuje pogrdne komentare na račun muslimana.

Medžlis Islamske zajednice Bijeljina snimak će predati Policijskoj upravi u Bijeljini od kojih se očekuje da se što prije pronađu i sankcionišu odgovorne osobe.

Iz Medžlisa su najoštrije osudili ovaj čin i pozvali nadležne organe da sve istraže, odgovorne sankcionišu te poduzmu mjere da se ovakvi postupci ne ponove.

“Ovo što je učinjeno vrijeđa sve nas i ovo nije prvi slučaj kojim se vrijeđaju i ismijavaju vjerska osjećanja Bošnjaka, muslimana u Bijeljini i Janji. Zbog toga ćemo tražiti od policije da ispita ovaj slučaj i utvrdi ko su počinitelji ovog nedjela“, kaže Emir Musli, predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina.

Osudi ovog čina pridružio se i Mustafa Gradaščević, potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina.

“Mučno je gledati to što je učinjeno i objavljeno u javnom prostoru, pogotovo što se, izgleda, radi o mladim ljudima. Policija bi trebalo da utvrdi ko su počinitelji, to je ono što svi očekujemo”, kazao je Gradaščević.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *