RADMILA JE ŠOKIRALA SRBIJU U EMISIJI: Ćerku Sam Prodala Za 99.000 MARAKA, A Mlađu Sam Dala Za 10.000! (FOTO)

MAGAZIN

Priča o Radmili Mikulović iz sela Tešnice kod Aleksinca koja je samoinicijativno pred kamerama otvoreno tvrdila da je prodala svoje dve ćerke i unuku potpuno je šokirala Srbiju.

Naime, Radmila tvrdi da je od tog novca, sazidala kuće, a u svom postupku ne vidi problem iako joj preti 15 godina zatvora, a sve zato što se, kako kaže, radi o običajnoj tradiciji.

Radmila, inače nezaposlena, insistira na tome da je ugovoreni brak tradicija i da je nemoguće da se to zakonski zabrani.

– Kada se u porodici rodi žensko dete, mi odmah kažemo da smo bogati. Mlađu ćerku sam prodala za 99.000 nemačkih maraka, a stariju samo za 10.000. Za unuku sam uzela 20.000 evra, a za sav taj novac sam sazidala kuće – kaže Radmila, koja ne krije da ima još dve unuke za prodaju, koje namerava da „da za 20.000-50.000 evra“, a i jedna i druga imaju tek nešto više od 11 godina.

foto: PRINTSCREEN PRVA TV

Njen suprug Slaviša takođe u ovoj praksi ne vidi ništa čudno i dodaje da se dešavalo da maloletna mlada prilikom ulaska u brak ne bude nevina, zbog čega je pre nekoliko godina došlo i do ubistva.

– Ako je mlada nevina, lome se tanjiri od sreće i pije se rakija. Međutim, ako nije, mladini roditelji su dužni da vrate sav novac ili više od polovine novca. Pre deset godina otac jedne mlade ubio je prijatelja jer nije želeo da vrati novac – kaže Slaviša.

Inače, i sama Radmila udala se sa 12 godina za Slavišu.

– Mene je majka dala za njega, ja sam imala 10 a on 12 godina. Uzeli smo se i živimo u braku 50 godina. On mi je prvi muž, a majkin pastorak. Ona mi je rekla “što ja tebe da dajem u drugu kuću, kad možeš za njega?”.

– Kome treba da se sin ženi, on dođe i pita imamo li devojku. Ako vidimo da je dobar čovek, damo, a ako se deca ne vole, ne damo – tvrdi Radmila. Po pravilu, radi se o devojčicama koje još uvek nisu ušle u pubertet.

– Ja nisam prodavao svoje ćerke, ali zato što nisam imao prilike – kaže jedna Radmilin sugrađanin, dodajući i da je “devojkama pala cena” i da se sada cena plave devojke kreće oko “50, 60.000 evra”.

Kako tvrdi Radimla, “mušterije” su uglavnom Rumuni i Albanci gastarbajteri, koji onda devojke vode najčešće u Nemačku, Bugarsku ili Francusku.

Pred kamerama ove emisije pojavila se i Radmilina unuka, Andrijana Mikulović, koja kaže da je detinjstvo sa Radmilom traumatično.

– Imala sam noćne more! Odmalena znam da na vratima mogu da se pojave ljudi koji će pitati da li ima devojčica za prodaju. Onda sam sanjala kako se krijem po ormarima. Međutim, za mnoge naše susede to je normalna pojava i deca znaju da od novca koje roditelji zarade prilikom njihovog venčanja mogu lepo da žive – kaže Andrijana.

Radmili se protive njen sin Slaviša i snaja Malina, koji preko emisije apeluju na državne organe da zaustave ove ugovorene brakove.

– Brak ugovaraju kao kad prodaju stoku. Sa mladoženjine strane kažu jednu cenu, a sa mladine traže višu. Kad se konačno pogode, onda se daje kapara. Međutim, kada negativno komentarišem prodaju ćerki, moji mi kažu da sam seljak i glupak – žali se sin Slaviša.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *