Hodže Se Potukle, Glavni Imam Izvukao Deblji Kraj

VIJESTI

U Novom Gradu došlo je do tuče u kojoj su učestvovala dva vjerska službenika i to glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u Novom Gradu Mustafa-ef. Ihtijarević i nekadašnji glavni imam Elvir ef. Vakufac.

Fizički obračun se odigrao u ponedjeljak 26. decembra oko 17 sati u ugostiteljskom objektu “Venecija” u Novom Gradu.

Dobro upućeni izvor kaže da je sukob izazvao Vakufac koji je prvo verbalno, a potom i fizički nasrnuo na glavnog imama Ihtijarevića i zadao mu nekoliko udaraca.

Kako nezvanično saznaje UNA motiv napada je bilo to što je Ihtijarević rekao Vakufcu da će mu oduzeti ključeve vjerskog objekta jer je navodno sumnjao da se Vakufac bavi nedozvoljenim radnjama, odnosno čitanjem zapisa

Cijeli slučaj jučer je prijavljen Policijskoj stanici u Novom Gradu i u toku je rad na utvrđivanju odgovornosti vinovnika, kao i svih okolnosti koje su dovele do sukoba.

Iz PU Prijedor odgovorili su da je Policijskoj stanici Novi Grad danas dostavljena prijava protiv nekadašnjeg glavnog imama.

“M.I. iz Novog Grada je u prijavi naveo da ga je 26. decembra u jednom ugostiteljskom objektu u Novom Gradu lice E.V. iz Bihaća fizički i verbalno napalo. Postupajući po prijavi policijski službenici su preduzeli zakonom propisane mjere i radnje i utvrdili da je lice E.V. počinilo prekršaj po Zakonu o javnom redu i miru i protiv istog će nadležnom sudu biti dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka”, rekla je za UNA portal portparolka PU Prijedor Zvezdana Alendarević.

Zakazana je i 23. redovna sjednica Izvršnog odbora Medžlisa IZ Bosanski Novi na kojoj će se, između ostalog, raspravljati i o fizičkom napadu na glavnog imama, što je 2. tačka dnevnog reda.

Inače, Vakufac je godinama bio glavni imam Medžlisa IZ u Novom Gradu, a 2015. godine je podnio ostavku na to mjesto iz privatnih razloga. Određeno vrijeme je bio i predsjednik Povjereništva Medžlisa IZ Bosanski Novi, gdje je takođe podnio ostavku budući da se Medžlis nalazio u velikim finansijskim problemima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *