GLOBUS

Medicinska sestra pred samu smrt priznala: Iz zabave mijenjala bebe rođene između 1983 i 1995 (Foto)

  • 6 Februara, 2023
  • 0

Zambijska medicinska sestra koja je godinama radila u bolnici priznala je prije smrti da je tokom svog rada zamjenila više od 5000 beba. Naime, Elizabeth Mwewa, nakon što

Medicinska sestra pred samu smrt priznala: Iz zabave mijenjala bebe rođene između 1983 i 1995 (Foto)

Zambijska medicinska sestra koja je godinama radila u bolnici priznala je prije smrti da je tokom svog rada zamjenila više od 5000 beba.

Naime, Elizabeth Mwewa, nakon što je saznala da boluje od raka, odlučila je ispovjediti sve svoje grijehe na bolničkom krevetu i izjavila da mora reći pred Bogom i onima koje je povrijedila da želi oproštenje za svoje postupke.

Nakon što se razboljela, kada je bila u terminalnoj fazi zloćudne bolesti, Mwewa je otkrila da je majkama koje su rodile u toj bolnici godinama zamjenjivala bebe, iz navike, ali i iz zabave.

Rekla je da se nada da će joj nevina djeca oprostiti, znajući da je uzrokovala mnoge razvode jer su supružnici također radili DNK testove.

Nakon priznanja dodala je kako je većina te djece rođena između 1983. i 1995. godine. Ako sumnjaju u svoje podrijetlo, savjetuje im se da naprave DNK analizu i nadaju se da zbog toga neće otići u pakao.