Sestra čuvala glavu mlađeg brata satima prije nego su ih spasitelji pronašli

GLOBUS

IZ SIRIJE i Turske posljednja dva dana dolaze fotografije i snimke koje su izuzetno potresne i dirljive. Broj stradalih u katastrofalnim potresima u Turskoj i Siriji u trenutku pisanja ovog teksta popeo se iznad 11 tisuća, a deseci tisuća ljudi su ozlijeđeni.

Mnogi su ovih dana čeznuli da iz Sirije i Turske dođe i priča sa sretnim krajem, a od jučer se i jedna takva dijeli na Twitteru. To je prizor brata i sestre koji su preživjeli potres. Na fotografiji koja se masovno dijeli na Twitteru vidi se djevojčica koja drži ručicu na glavi svog mlađeg brata. Djeca su pronađena živa, a sestrica je satima štitila brata od ruševina koje su im pritiskale tijela.

Na Twitteru je slika dobila više od 240 tisuća lajkova.

Snimka spašavanja objavljena na CNN-u

Djeca sa snimke spašena su na sjeveru Sirije. CNN piše da snimka prikazuje spasioce kako čuče u ruševinama kuće u Besnaya-Bseinehu, malom selu blizu Harama u Siriji, dok pokušavaju smisliti siguran način da izvuku djecu. Govore im da budu jaki i da ne plaču.

Djevojčica se zove Mariam i nježno miluje kosu svog mlađeg brata dok leže prignječeni u nečemu što izgleda kao ostaci kreveta. Ime brata je Ilaf, prema njihovom ocu.

“Izvuci me odavde, učinit ću sve za tebe”, šapće starije dijete spasiocu. “Bit ću ti dužna do groba”, govori. Spasilac odgovara: “Ne, ne.”

Najmanje 812 smrtnih slučajeva potvrđeno je u dijelovima Sirije pod vladinom kontrolom, izvijestila je državna novinska agencija SANA, čime je ukupan broj poginulih Sirijaca premašio 2000.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *