Iz automobila bacao novčanice od 50 eura, pa blokirao saobraćaj

ZANIMLJIVOSTI

Na početku svjetske ekonomske krize izazvane Covidom-19 kao jedno od spasonosnih rješenja pojavila se ideja o “helikopterskom novcu”.

Onome koji se daje svakome građaninu da mu pomogne u preživljavanju i da podigne opću potrošnju. Kao da se doslovno baca iz helikoptera.

Nešto se slično dogodilo u ponedjeljak u Španiji, na autocesti u blizini trgovačkog centra La Cañada u Marbelli. Nepoznati vozač bacao je iz auta po autocesti novčanice od 50 eura. Vozači su zaustavljali svoja vozila, pa i ona luksuznija, i skupljali novac. Zbog toga je nastala velika gužva na autocesti.

Situacija je videom zabilježena i na Twitteru, gdje se može vidjeti i novac jednog brzog i spretnog putnika iz autobusa koji je uspio prikupiti više od 500 eura, piše HAK Revija.

Nije poznato kako je novac dospio na cestu, je li ga nepoznat netko, bio ubrojiv ili ne, namjerno bacio ili ga je odnio vjetar kroz šiber te je li riječ o pravom novcu ili o krivotvorinama. Policija sigurno ispituje porijeklo novca te je u potrazi za počiniteljem koji je izazvao saobraćajni čep. Jest da su vozači bili zadovoljni, ali prekršaj je prekršaj.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Brz način uklanjanja PARAZITA IZ ORGANIZMA. Zaboravite na bolove u mišićima, hronični umor te stomačne tegobe!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *