Jakov Kitarović snimljen u izlasku bez supruge Kolinde, a poznato je i zašto se više nigdje ne pojavljuju zajedno

MAGAZIN

Jakov Kitarović snimljen je u javnosti nakon dugo vremena, a s njim nije bila supruga Kolinda, koja je nedavno objasnila i zašto se nigdje ne pojavljuju zajedno.

Bivši prvi gospodin Hrvatske Jakov Kitarović rijetko se pojavljuje u javnosti otkako je završio predsjednički mandat njegove supruge Kolinde Grabar-Kitarović, a još ih rjeđe imamo priliku vidjeti zajedno.

No Jakov u svojem posljednjem izlasku nije mogao izbjeći fotografe jer je sjedio u svečanoj loži na susretu rukometne Lige prvaka između PPD Zagreba i PSG-a u zagrebačkoj Areni.

Supruga ni ovaj put nije bila s njim, a društvo na utakmici pravili su mu bivši premijer i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša te predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović.

Kolinda je nedavno za časopis Gloria objasnila zašto se ona i Jakov odavno nisu nigdje pojavili zajedno.

“Nije se volio, a ni dandanas se ne voli eksponirati. Nije osoba koja želi javnu pozornost, ali je svoj posao izvrsno odrađivao i u tome uživao”, pohvalila je Kolinda svojeg supruga, a prijetila se i kako se, u vrijeme kada je bila veleposlanica u SAD-u, Jakov učlanio u razne klubove supružnika diplomata i američkih dužnosnika te je stvorio brojna poznanstva.

“Bio je, primjerice, dobar sa suprugom šefa CIA-e pa je posjetio sjedište u Langleyju. Vjerojatno je uživao u činjenici da je jedan od rijetkih muškaraca u tom ženskom društvu, a kolegice i kolege su ga jako voljeli. Mnogo se trudio i radio, a najviše na humanitarnim inicijativama”, otkrila je se pa je istaknula i kako je Jakov vrlo ozbiljno shvaćao svoje dužnosti domaćina supružnika za vrijeme njezina predsjedničkog mandata.

“Mnogo se pripremao, informirao i sudjelovao u kreiranju programa. Ne zna se mnogo o tome zato što je samozatajan i ne želi da se o njemu govori. Mnogi su ga molili za intervjue, ali bio je principijelan i nikad nije pristao”, kazala je Kolinda.

Jakova smo zadnji put imali priliku vidjeti u javnosti krajem prošle godine, također na sportskim događanjima, a dok je Kolinda bodrila Vatrene na Svjetskom prvenstvu u Katru, on je snimljen na modnoj reviji u Zagrebu, gdje je za suprugu provjeravao najbolje primjerke iz nove kolekcije brenda Duchess.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *