MAGAZIN

SVI GA ZNAMO! Evo ko je brat Lepe Brene? Niko nije znao, ONA GA KRILA GODINAMA!

  • 12 Februara, 2023
  • 0

Jedna od najvećih zvijezda na Balkanu svakako je Lepa Brena koja nikada nije govrila o svom bratu, koji se također počeo baviti muzikom. Faruk se zapravo već nekoliko

SVI GA ZNAMO! Evo ko je brat Lepe Brene? Niko nije znao, ONA GA KRILA GODINAMA!

Jedna od najvećih zvijezda na Balkanu svakako je Lepa Brena koja nikada nije govrila o svom bratu, koji se također počeo baviti muzikom. Faruk se zapravo već nekoliko godina nalazi na javnoj sceni, a tome Brena nikada nije htjela da govori.

On je jedan od članova benda Mačak Miša, svira harmoniku. Skoro je gostovao u jednoj televizijskoj emisiji, gdje je napokon širokom auditorijumu uspio pokazati koliko je dobar i kvalitetan pjevač.

”Od malena sam slušao majku kako je pjevala, ona je zaista lijepo pjevala sevdalinke. Faketa je počela prije mene da pokazuje zainteresovanost za muziku, zatim brat Faruk, dok ja nisam. Na mene je više uticala profesorica Radmila Ćorović da se počnem baviti muzikom, jer se i ona bavila muzičkim vaspitanjem.

Ja sam bila jako hiperaktivna. Roditelji su nam govorili da je bolje da se bavimo nekim sportom, ali mi smo bili jako radosni kada bi svi u horu pjevali. Tokom odrastanja slušali smo mnogo muzike sa festivala kao Beogradsko proljeće, Ilidža ili Opatijski festival.”- rekla je Brena prije nekoliko godina, ali nije tačno otkrila ko je njen brat.

Kada ste vidjeli njenog brata šta mislite ima li sličnosti među njima, te smatrate li da je Brena pogriješila što nije izašla u susret svom bratu?