OVAKO IZGLEDA TURSKA IZ VAZDUHA PRE I POSLE ZEMLJOTRESA: Za par sekundi nestala su čitava naselja! Šta su pokazali snimci. Slika obisla svet

GLOBUS

Ono što se dogodilo na granici Turske i Sirije 6.2 2023. nije se moglo zamisliti ni u najgorim noćnim morama. Dva snažna potresa koja su pogodila taj dio Azije u roku od nekoliko sekundi uništila su živote stanovnika.

Prevedeno, možemo reći od nade do očaja, od sreće do tragedije. Brojne sirijske izbjeglice koje traže utočište u susjednoj Turskoj ponovno su bile meta tragedije. Ovaj put obitelj koja je izbjegla kišu metaka i ubojstva nestala je u ruševinama. Neki su preživjeli, ali mnogi su umrli.

S druge strane, od ponedjeljka smo svjedoci kako se mnoge višespratnice od 3 do gotovo 14 spratova ruše i prestaju postojati. Ruše se kao kula od karata. Neka su naselja pretvorena u ruševine, prašinu i pepeo.

Ulice, ruševine i spasioci dokaz su da je ovdje nekada bilo života, a oni se utrkuju s vremenom nadajući se da još ima života ispod ruševina i betonskih gomila.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *