MAGAZIN

Sramota za srpsku crkvu i pravoslavlje! Kako te nije stid čovječe! Ovo je Čolino pravo ime!

  • 18 Februara, 2023
  • 0

Zdravko Čolić svakako je jedan od najpoznatijih pjevača na našim prostorima koji je posljednjih trideset godina obilježio našu estradnu scenu. Ali, kao i kod većine što se uglavnom

Sramota za srpsku crkvu i pravoslavlje! Kako te nije stid čovječe! Ovo je Čolino pravo ime!

Zdravko Čolić svakako je jedan od najpoznatijih pjevača na našim prostorima koji je posljednjih trideset godina obilježio našu estradnu scenu. Ali, kao i kod većine što se uglavnom dešava, tako i kod njega, početak nije bio nimalo lak ni sjajan.

On je sedamdesetih godina prošlog stoljeća, po nagovoru svog tadašnjeg menadžera, odlučio da proba i okuša svoju sreću na njemačkom tržištu, pa je zbog toga morao da promijeni i svoje ime.

Obzirom da je Njemcima teško da izgovaraju ime Zdravko, oni su iskoristili umjetničko ime , a njegovo je bilo ”Dravko”. Iako je mali broj ljudi koji to znaju, ali ovaj pjevač je pod tim imenom izdao tri pjesme, ali baš na njemačkom jeziku.

Kada su prošle godine, mnogi su počeli da ga ismijavaju zbog toga i nabijali mu na nos. On je ubrzo shvatio da je napravio grešku, pa je napustio njemačku estradnu scenu i počeo da pravi karijeru na prostoru Jugoslavije. Od tada je počeo da niže hitove na ovim prostorima, pa je njegova karijera iz dana u dan sve više napredovala.

Jeste li vi znali za ovo ? Slušate li vi muziku Čolića ili ipak ne volite ovaj žanr muzike?