MAGAZIN

”Radim kao ginekolog 15 godina. Jučer sam imao slučaj kakav nisam vidio u karijeri. Sav sam se naježio!” Žena mu je raširila noge, a onda šok..

  • 19 Februara, 2023
  • 0

Većina žena osjeća se nelagodno kada treba da ide na pregled kod ginekologa, pa je to jedan od glavnih razloga zašto one ne obavljaju redovne ginekološke preglede, a

”Radim kao ginekolog 15 godina. Jučer sam imao slučaj kakav nisam vidio u karijeri. Sav sam se naježio!” Žena mu je raširila noge, a onda šok..

Većina žena osjeća se nelagodno kada treba da ide na pregled kod ginekologa, pa je to jedan od glavnih razloga zašto one ne obavljaju redovne ginekološke preglede, a kasnije se i zapuste. Međutim, koliko taj pregled nekada može da bude neugodan ženama, isto tako može se desiti da bude neugodan ljekarima.

Jedan ginekolog koji radi u Pančevu, odlučio je ispričati neugodno situaciju u kojoj se našao, te priznao kako ovako nešto nije imao priliku da vidi u svojoj karijari, iako radi već petnaest godina.

Njegova pacijentica koja je redovno dolazila na preglede, jednog dana je došla u pratnji svog muža. Ovaj par nije godinama mogao imati djece, iako su pokušavali na razne načine, pa je sada ona odlučila da malo nasamo porazgovara sa ginekologom. Kada je ušla u ordinaciju ponudila mu je 500 eura, kako bi ljekar rekao njenom suprugu da nije nikakav problem u njoj.

Ona je znala da ima neki problem i da zato ne može da zatrudni, ali plašila se da ako sazna to njen suprug da će je zauvijek ostaviti. Doktor je bio u šoku kada je to čuo, te joj rekao kako ne može da joj pomogne. Nije htio da se miješa u bračne rasprave, niti je htio da izmišlja ili laže njenog supruga.

Njenom mužu je rekao šta je vidio tokom pregleda, ali nije htio da ispriča za ovu ponudu njegove supruge. Ostavio je da njih dvoje sami porazgovaraju otvoreno, jer se radi o njihovom braku. Šta vi mislite o postupku ovog ljekara? Mislite li da je ispravno postupio?