ZGRADE PADAJU KAO KULE OD KARATA Zastrašujući snimci iz Turske nakon novog zemljotresa (VIDEO)

GLOBUS

Dva snažana zemljotersa, od kojih jedan jačine 6,4 stepena po Rihterovoj skali, pogodila su večeras pogranični deo između Turske i Sirije.

Kako je saopštio Evropski mediteranski seizmološki centar (EMSC), epicentar je bio na dubini od 10 kilometara.

Epicentar zemljotresa bio je 70 kilometara severno od grada Latakija na severu Sirije i 14 kilometara jugozapadno od Antakije na jugu Turske, u provinciji Hataj.

Korisnici na Tviteru objavili su snimke trenutka kad je udario naknadni potres od 5.8 po Rihteru. Na jednom se vidi urušavanje zgrade.

– Ne ulazite u oštećene objekte u postpotresnom području. Ne zadržavajte se u blizini rizičnih zgrada. Za tačne informacije pratite službene izvore – upozorile su vlasti.

Zemljotres je izazvao paniku među ljudima i oštetio izvestan broj zgrada, a prema navodima očevidaca osetio se i u Egiptu i Libanu, navela je britanska agencija.

Posle njega usledio je još jedan zemljotres jačine 5,8 stepeni u istoj provinciji.

Anadolija je izvestila da se zemljotres osetio i u Jordanu i Izraelu.

Očevici su za Rojters naveli da turski spasilački timovi proveravaju da li ima povređenih u najnovijem zemljotresu.

– Mislila sam da će se zemlja otvoriti pod mojim nogama. Zar se nisu završili potresi? – kroz suze je upitala Muna al-Omar koja je u rukama držala svoje sedmogodišnjeg sina, piše Gardijan.

Deo puta koji povezuje turske gradove Antakiju i Iskenderun urušen je nakon dva nova zemljotresa koji su pogodili provinciju Hataj, izjavili su danas izvori iz turske Uprave za katastrofe i vanredne situacije (AFAD).

Podsetimo, u razornim zemljotresima koji su isto područje pogodili pre dve nedelje poginulo je više od 46.000 ljudi, a više od milion ljudi je ostalo bez domova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *