GODINU SAM IH ČEKAO DA IH POBIJEM I NE KAJEM SE: Najpoznatiji zatvorenik u BiH šokirao sve! ŽIVOT SU MI UPROPASTILI!

MAGAZIN

Fikret Hadžić mnogima poznatiji kao Hadžija dobio je kaznu zatvora od 24 godine, nakon što je napravio trostruko ubistvo. On je rekao da se nikada nije pokajao za djelo koje je napravio, jer su ga oni tukli danima i izboli ga nožem.

On dolazi iz Lukavca, te se za njega kaže da je najpoznatiji zatvorenik u cijeloj Bosni i Hercegovini. Sada se nalazi u Kazneno- popravnom zavodu koji se nalazi u Tuzli, te ističe kako prije ovog ubistva nije imao niti jedno prekršajno djelo. Već je 18 godina odležao u zatvoru u Zenici.

Sve se desilo 1997. godine kada je imao sukob sa lokalnim momcima. Napala su ga četvorica, a trojica njih su bila braća. On je tada bio vlasnik restorana u koji su oni često dolazili, ali svaki put bi se deilo da naprave problem, zbog čega bi ostali gosti napuštali restoran. Govorio je kako su to neškolovani ljudi i drvosječe. U restoran bi dolazili u rudarama čizmama , a u rukama držali flaše rakije.

Obzriom na situaciju shvatio je kako ne može tako voditi restoran, a ga je prodao i imao želju da se posveti nekom drugom poslu. Nikada nije imao problem sa zakonom, a onda su 2001. godine oni ga iz čista mira uhvatili na ulici i počeli tući, a onda su ga izboli nožem. Jedva je ostao živ. Policija ga je našla na ulici i odvela u hitnu, a počinioci nikada nisu odgovarali za svoje djelo.

Godinu dana je planirao ubistvo, da bih vidio 1.5.2002. godine sve zajedno ispred jedne prodavnice. Obukao je kaput, ispos tsavio pušku i krenuo prema njima. Prvo ih je ranio da mu ne bi pobjegli, oni su govorili da to ne radi, jer neće ga više dirati, a on im je rekao ”e pa i nećete” i ubio ih.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *