MAGAZIN

Konačno dolazi i kod nas: KVADRAT KOŠTA SAMO 190 EURA, a kuća je gotova za 2 dana!

  • 22 Februara, 2023
  • 0

Proces gradnje je stotinu puta brži, a koristi puno veće nego kod klasične gradnje. Konačno, evo tačnih tipova domova! To su takozvane kućne sipe ili sendvič paneli. U

Konačno dolazi i kod nas: KVADRAT KOŠTA SAMO 190 EURA, a kuća je gotova za 2 dana!

Proces gradnje je stotinu puta brži, a koristi puno veće nego kod klasične gradnje. Konačno, evo tačnih tipova domova! To su takozvane kućne sipe ili sendvič paneli. U Srbiji se zbog ekonomske situacije najviše traži 60 kvadrata, a najveća prednost je što se lako može proširiti.

Materijal je jeftin, budući da je nosilac konstrukcije stiropor, ne radi se dodatna izolacija. SIP ploča je gotova građevinska ploča za montažne objekte. Paneli se sastoje od izolacijskog materijala umetnutog između dvije čvrste obloge koje su tokom gradnje međusobno spojene drvenim gredama. Budući da već imaju izolaciju, vrijeme izgradnje je smanjeno.

Okvirna cijena je 190 eura po kvadratu, a kupac dobiva kuću u sivoj fazi – rekao je Igor Carević, inženjer iz firme SIP Technology koja je prošle godine sudjelovala u akciji “Gradimo srcem” i darovala dom. To znači da se za 10.000 eura može kupiti kuća od 50 kvadrata.