ZANIMLJIVOSTI

TUČA NA GROBLJU, POTPUNI HAOS! Pop pokušao da zaustavi ludilo, kovčeg im ispao! Povrijeđeno PETERO LJUDI! (VIDEO)

  • 22 Februara, 2023
  • 0

U okrugu Golvej koje se nalazi u Irskoj, bila je sahrana Terezi Verd, kada se desilo nešto nečuveno. Naime, izbila je tuča prilikom čega je došlo do povrede

TUČA NA GROBLJU, POTPUNI HAOS! Pop pokušao da zaustavi ludilo, kovčeg im ispao! Povrijeđeno PETERO LJUDI! (VIDEO)

U okrugu Golvej koje se nalazi u Irskoj, bila je sahrana Terezi Verd, kada se desilo nešto nečuveno. Naime, izbila je tuča prilikom čega je došlo do povrede pet osoba. Dok su ožalošćeni stajali na groblju neko ih je napao iz čista mira, i to nisu ni očekivali. Kovčeg u kojem se nalazila preminula žena ispao im je iz ruku, a svi su bili u šoku dok su gledali ožalošćene kako se bore.

Cijela sahrana trebala se održati drugi dan, ali je došlo do pomijeranja datuma kako bi se sahranila na dar rođenja njene kćerke, koja je devet mjeseci prije Terete Vard preminula od posljedica maligne bolesti.

Obzirom da se u to vrijeme održavale dvije sahrane, policija je morala da bude u pripravnosti i to od ranih jutarnjih sati. Grupa muškaraca iznenada je napala povorku na sahrani. Martin Antoni Vard upravo je sahranjen, kada su pored njega prolazili prijatelji i porodica preminule Vard i nosili kovčeg sa njenim tijelom do grobnice. Tada ih ne napala grupa muškaraca, a govori se kako oni nisu u srodstvu niti sa jednom porodicom koja je sahranila svoje najbliže.

Govori se kkao je postojala osveta između dvije porodice ”putnika” koje se nalaze na tom području. Jedan od očevidaca istakao je kako je sve krenulo iz čista mira, te da ljudi koji su nosili kovčeg nisu uspjeli ni da ga spuste u zemlju, nego su ga morali ostaviti ispred sve dok se situacija nije smirila.

Cijeli ovaj haos trajao je oko 20 minuta, a papa Ferget pokušao je na sve načine da miri situaciju, ali to mu nije polazilo za rukom.

Pogledajte kako je to izgledalo: