MAGAZIN

Žene starije od 45 NE TREBA ovako da se oblače: Čak iako ste zgodni, u ovome izgledate jako smiješno!

  • 23 Februara, 2023
  • 0

Koliko god željeli i pokušavali , pojedine znakove starenja nikako ne možemo sakriti. Žene koje imaju 45+ godina imaju veliku predost u odnosu na ostale, jer njihov stil

Žene starije od 45 NE TREBA ovako da se oblače: Čak iako ste zgodni, u ovome izgledate jako smiješno!

Koliko god željeli i pokušavali , pojedine znakove starenja nikako ne možemo sakriti. Žene koje imaju 45+ godina imaju veliku predost u odnosu na ostale, jer njihov stil odjevanja već je određen i nije im bitno mišljenje drugih ljudi. Dame su sigurne u sebe i znaju šta pristaje njihovom tijelu, a šta ne.

Međutim, neke ipak prave velike greške zbog kojih ponekad izgledaju prosto, vulgarno, ali i smiješno. Sada ćemo vam otkriti neke od njih:

Svijetla šminka

Ukoliko koristite previše svijetle nijanse kozmetike onda možete izgledati atraktivno, ali i buntovno. Najbolje je biti prirodan, ali ako baš želite da koristite šminku oda neka su to tople nijanse boje, koje će samo da naglaše vaše lijepe crte lica. Što se tiče šminke sa šljokicama posebno budite oprezni. U ovim godinama najbolje je da zaboravite na proizvode za samotamljenje, kao i da ne stavljate na usne prejake konture.

Životinjski dezen

Najbolje je da nosite obične tkanine koje vama najviše gode, ali što se tiče životinjskog dezena on mora pažljivo da se dozira. Savjetujemo vam da ga izbjegavate, ali ukoliko baš želite, onda ga kombinujte sa jednostavnim komadima odjeće.

Odjeća pogrešne veličine.

Najvažnija pravila su harmonija i balans. Ukoliko imate višak kilograma, nećete ih prekriti ako koristite vrećaste modele odjeće, nego ćete dobiti kontra efekat. Nije uvijek bitno da pratite trendove i modu, nego da nosite odjeću u kojoj se osjećate komotno i udobno.