MAGAZIN

Medicinska sestra nije znala da je snimaju: Sjedila je pored bake koja umire i evo šta joj je uradila…

  • 16 Februara, 2023
  • 0

Kada smo bolesni uvijek smo zahvalni doktorima jer nam pomažu i njima uglavnom nosimo poklone što su nam pomogni. Govorimo za njih da su načitani, pametni i talentovani,

Medicinska sestra nije znala da je snimaju: Sjedila je pored bake koja umire i evo šta joj je uradila…

Kada smo bolesni uvijek smo zahvalni doktorima jer nam pomažu i njima uglavnom nosimo poklone što su nam pomogni. Govorimo za njih da su načitani, pametni i talentovani, iako i doktora ima svakakvih, pa čak i onih koji ne znaju da obavljaju svoj posao.

Ali, svakako da treba napomenuti kako oni nisu jedini koji nam pomažu da se oporavimo i stanemo na svoje noge. Oni na neki način naprave nam da se osjećamo ugodnije, ali ima i drugih koji su zaslužni za to.

Isabelle Jennings a caregiver developed a special friendship with one of her patients, Mary Helen Schmelzle. She comforts one of Schmelzle’s great granddaughters sadden by Schmelzle’s illness.

Obavezno treba da navedemo i medicinske sestre koje se žrtvuju za nas i trude se da nam pomognu što više. Često smo imali priliku da se uvjerimo u to i da shvatimo koliko su one zaslužene za naš oporavak.

Sada smo za vas pripremila jedan interesantan video, kakav sigurno niste očekivali, a pokazati će vam šta sestra Isabelle radi sa jednom pacijenticom. Naime, ta pacijentica je na samrti, a medicinska sestra je s njom u posljednjim satima i pomaže joj, bez obzira što je taj dan imala slobodan i nije morala da bude na poslu.

Sve to zabilježio je sin od pacijentice, koji nije mogao vjerovati svojim očima, ali je i shvatio koliko Isabelle voli svoj posao.