MAGAZIN

Momak (17) napravio sebi kuću za 5 000 eura: Nisam više htio da plaćam kiriji, nego da imam svoj dom!

  • 25 Februara, 2023
  • 0

Mladić po imenu Tom, treba da bude svako uzor, naročito današnjim mladim osobama. Možete li da zamislite kako živite u potpunoj prirodi, i to u kući koju ste

Momak (17) napravio sebi kuću za 5 000 eura: Nisam više htio da plaćam kiriji, nego da imam svoj dom!

Mladić po imenu Tom, treba da bude svako uzor, naročito današnjim mladim osobama. Možete li da zamislite kako živite u potpunoj prirodi, i to u kući koju ste sagradili sa svojih deset prstiju, bez ičije pomoći!?

Ovaj mladić iz Engleske uspio je svoj san da ostavi i realizuje u javnosti. On je oduvijek imao želju da se osamostali i da napravi sebi kuću u kojoj će moći voditi normalan život kakav dolikuje svakoj osobi. Obzirom da je imao postavljen cilj, počeo je sa izgradnjom svoje male kuće.

Štedio je već godinama, a taj novac je morao svaki mjesec davati za kiriju. Odjednom je odlučio da tak više ne želi da živi, nego da će ušteđevine što ima iskoristiti za izgradnju vlastitog doma. Na imanje djeda i nene započeo je sa izgradnjom. Najprije je kupio jednu prikolicu na kojoj je počeo gradnju.

Sve je sam uradio, pa i izolaciju, kao i priključak vode i struje. Na svoj osamnaesti rođendan već je imao izgrađenu kuću. Kuća posjeduje pumpu za vodu, kao i solarne ploče. Napravio je i pumpu koja prikuplja kišnicu , koju on kasnije iskoristi za tuširanje.

Da bi izgradio svoj dom potrošio je 5 000 eura, a u kući ima dnevni boravak i kuhinju, spavaću sobu i kupatilo.

Kako izgleda njegov dom najbolje je da pogledate u narendom video: