MAGAZIN

ZBOG NJENE SMRTI JE PLAKALA CELA ZEMLJA: Naša GLUMICA do samog KRAJA nije govorila o svojoj BOLESTI

  • 12 Februara, 2023
  • 0

Glumica Irena Mičijević preminula jeu semptembru 2017. godine. Javnost i njene kolege ostale su zatečeni jer niko nije želela da saopšti da boluje od opake bolesti, već je

ZBOG NJENE SMRTI JE PLAKALA CELA ZEMLJA: Naša GLUMICA do samog KRAJA nije govorila o svojoj BOLESTI

Glumica Irena Mičijević preminula jeu semptembru 2017. godine.

Javnost i njene kolege ostale su zatečeni jer niko nije želela da saopšti da boluje od opake bolesti, već je svoje probleme skrivala od ljudi kako ih ne bi sekirala.

Naime, u tim trenucima brojne koleginice koje su sarađivale sa njom, u javnosti su ispričale kako im Irena nikada nije rekla da ima bilo kakvih problem sa zdravljem. Poznata “žena sa Dedinja” nekoliko meseci nakon što se završilo snimanje serije zaputila se u London gde se posvetila porodici.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by srpski.glumci 🎬 (@srpski.glumci)

Njen suprug Siniša Rodić arhitekta i Irena vodili su idiličan život, ćerka Kira bila je ponosna na svoje roditelje. U momentu kada je saznala za bolest, lekari su govorili da će sve proći bez bilo kakvih komplikacija i da će uspeti da se izleči od karcinoma. Verovanjem da sve prolazi bez bilo kakvih problema, zaputila se u Beograd kako bi posetila rodbine i prijatelje.

Irena Mičijević
Irena Mičijevićfoto: prentscreen/youtube/vetrovita

Međutim, stanje se tada naglo pogoršalo i posle nekoliko dana preminula je u Beogradu u 45. godini. Svi su ostali zatečeni, a brojne kolege danima su objavljivale tužna sećanja na glumicu.

Irena Mičijević i Nebojša Glogovac
Irena Mičijević i Nebojša Glogovacfoto: prentscreen/youtube/vetrovita

– Kako je to surovo da jedna tako dobra i mlada glumica ode. Uvek nasmejana i ljubazna. Igrali smo u filmu “Mali svet”. Neka ti na onom svetu bude bolje, draga, Irena – rekao je glumac Lazar Ristovski.

U javnost je isplivala izjava koju je Irena sedam godina pre smrti ispričala u javnosti, a ticalo se njenog razmišljanja o životu i pogledima na svet.

Početak njene karijere obeležilo je ratno stanje na ovim prostorima, zbog čega je odlučila da se preseli u Španiju gde je pronašla utočište.

Irena Mičijević
Irena Mičijevićfoto: prentscreen/youtube/vetrovita

– Otišla sam zato što sam imala 21. godinu i želela sam da razmišljam o budućnosti i životu, a ne o smrti, stradanju i ubijanju. Nisam mogla da opstanem u takvoj sredini i smatrala sam da, ako već ne mogu ništa da promenim, najbolje je da bar ne učestvujem u svemu što se oko nas dešavalo. Volela bih da su mnoge stvari drugačije, ali su uslovi jednostavno bili takvi. Naša sadašnjost pretrpana je posledicama s kojima se sada neminovno suočavamo, hteli mi to ili ne – ispričala je Irena u intervjuu za “Press” 2010. godine.

Glumica Irena Mičijević
Glumica Irena Mičijevićfoto: prentscreen/youtube/vetrovita

U Španiji je živela deset godina, a jednom prilikom otkrila je da se veoma teško prilagodila. Posle čitave decenije života u Pirinejima, odlučila je da se preseli u Veliku Britaniju sa suprugom Sinišom Rodićem, koji ima svoju kompaniju za projektovanje i istaknuti je arhitekta.