OVO SU ZNACI DA ŽENA NIJE DUGO IMALA ODNOSE: Odaće je ovih 8 STVARI, dobro pogledajte

MAGAZIN

Nedostatak seksa nikako nije dobar, kako za žene, tako za muškarce, i odražava se na mnoge stvari. Ovi znakovi pokazuju da žena nije imala seks neko vreme.

Smanjeno samopoštovanje

Kada nemate dugo seks, vaše samopouzdanje može da opadne. Ovo je posebno tačno ako ste nedavno prošli period u kojem ste redovno imali seks. Apstinencija može da vas dovede do faze da se zapitate koliko ste neprivlačni.

Više zaboravljate

Nedostatak seksa može stvarno da utiče na pamćenje i vašu sposobnost da zapamtite stvari. Kada dugo niste imali seks, uglavnom će to dominirati vašim mislima. Kao rezultat toga, manje je verovatno da ćete se fokusirati i zapamtiti stvari koje se odnose na druge aspekte vašeg života.

Nedostatak sna

Kada vaš mozak konstantno radi teško da možete da se fokusirate na određene zadatke – uključujući i spavanje. Studije su pokazale da vam seks može pomoći da bolje zaspite. Nedostatak seksa takođe može da utiče na vaš libido.

Uvek bolešljivi

Možda zvuči ludo, ali apstiniranje od seksa može da poveća šanse da se razbolite – i potencijalno vam može uzeti nekoliko godina života. Razlog je takođe povezan sa nedostatkom spavanja – ako ne spavate dobro onda će se povećati rizik od nastanka bolesti. A studija je pokazala da ljudi koji redovno imaju seks, duže žive.

Lekovi

Uzimanje određenih lekova može da doprinese apstinenciji.

Manje ste društveni

Morate da budete raspoloženi da komunicirate sa drugim ljudima, ali nedostatak seksa vas može učiniti introvertnim.

Višak kilograma

Ako ne vežbate redovno, nedostatak seksa može da utiče na vašu težinu. Prosečna osoba spaljuje oko 100 kalorija tokom seksa, što nije preterano, ali vremenom se to vidi.

Starenje

Nemanje seksa dugo vremena može da bude stresno, a stres može dovesti do povećanja starosti. A starenje ubija libido.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *