NAKON ŠTO JE BRUTALNO PRETUČEN PAO JE U KOMU I NIKADA SE NIJE PROBUDIO: Na ovaj jeziv način je PREMINUO NAŠ VELIKAN

MAGAZIN

Dragan Maksimović Maksa bio je poznati srpski glumac.

Rođen je u Podujevu, na Kosovu i Metohiji, ali se kasnije seli u Beograd gde gradi svoju glumačku karijeru.

Dragan Maksimović
foto: Jelena Vučetić

Ostvario se u više od 60 uloga u pozorištu i filmu.

Cenili su ga i mlade i stare generacije, svako je voleo i cenio njegov trud i rad.

U novembru 2000. godine popularni glumac brutalno je pretučen na Zelenom vencu u Beogradu.

Nad njim se iživljavala buntovnička omladinska grupa, navijača Rada, poznatija kao “Skinhed”, koja je zbog njegove tamnije puti pomislila da je Rom i to im je bio dovoljan razlog za ovaj zverski napad.

Zbog toga što je bio astmatičar, dijabetičar i operisan od katarakte, Maksimović im se nije suprotstavio kako bi zaštitio sveže operisano oko.

Dragan Maksimović

Kako je pisao Blic, napad je počeo u jednom restoranu, čiji vlasnik nije pritekao u pomoć gostu u nevolji, već ih je sve isterao na ulicu, gde je nastavljeno nemilosrdno maltretiranje ovog velikana i pored prolaznika koji su samo okrenuli glavu od ovog užasnog prizora.

Kada su konačno odlučili da šutiranje privedu kraju i pobegnu, već je bio kraj. Odvežen je u Urgentni centar, gde su ustanovljeni prelomi butne kosti i karlice. Početkom februara on je pao u komu iz koje se nikada nije probudio. Preminuo je 4. februara 2001. godine.

Dragan Maksimović
foto: prentscreen/youtube/Slikovita Stvarnost

Dragan Maksimović je do poslednjeg momenta odbijao da identifikuje napadače, tražeći “da se ovi mladi ljudi ne hapse”, te mladići koji su zaslužni za njegovu smrt do danas nisu identifikovani.

Na mestu na Zelenom vencu na kom se dogodio ovaj incident postavljena je spomen-ploča posvećena ovom glumcu, a na godišnjicu njegove smrti kolege i prijatelji iz Narodnog pozorišta upravo tu polažu cveće.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *