MAGAZIN

OVO SU ZNACI DA JE ŽENA SINOĆ IMALA ODNOS: Odaće je ovih 3 STVARI, dobro pogledajte U NJU

  • 3 Marta, 2023
  • 0

Kada u društvu imate prijatelja koji je pod stalnim stresom i nervozom, a jednog dana deluje smireno i opušteno, možete da pretpostavite šta je radio sinoć. Ali da

OVO SU ZNACI DA JE ŽENA SINOĆ IMALA ODNOS: Odaće je ovih 3 STVARI, dobro pogledajte U NJU

Kada u društvu imate prijatelja koji je pod stalnim stresom i nervozom, a jednog dana deluje smireno i opušteno, možete da pretpostavite šta je radio sinoć.

Ali da li žene pokazuju bilo kakve znake koji bi otkrili da su se upustili u seks? Žene je inače teško „čitati“, pa je i ovo teško otkriti.

Ali postoje neki “sigurni” znakovi koji vam daju nagoveštaj…

Više ga privlačiš

Ako vas jednog dana posebno privuče žena koju inače češće viđate, verovatno je uživala u seksu. Što su seksualno aktivnije, njihova tela oslobađaju više feromona koji privlače muškarce. Analiza mnogih studija koje je objavio Journal of Advanced Research pokazala je da su žene znatno privlačnije muškarcima nakon seksa.

U boljem raspoloženju

A žene su pod stresom skoro svaki dan, a istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Kolorado pokazalo je da redovni seksualni odnosi povećavaju samu percepciju sreće kod žena. U istraživanju je učestvovalo više od 15.000 ljudi, a pokazalo se da oni koji su imali seksualne odnose dva do tri puta nedeljno imaju 55 odsto veću verovatnoću da budu srećniji u odnosu na osobe koje su duže bez seksualnih iskustava.

Izgleda lepše

Žena se posle seksa oseća i izgleda lepše.

– Tokom seksa u telu se dešavaju različite promene – kaže Bin Robinson, profesor na programu Human Sekualiti na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Minesoti. Mišići se opuštaju i bolja je cirkulacija krvi u svim delovima tela, objašnjava on. Blago rumenilo u licu znak je dobrog zdravlja osobe, a pokazuje i viši nivo hormona estrogena koji se povezuje sa plodnošću žene. Rumeni obrazi kod žena seksualno privlače muškarce, pokazala je studija sprovedena na Univerzitetu St. Andrevs u Velikoj Britaniji.